Ново място: plant.bite

Иновации и креативни решения в кухнята на plant.bite на ул. "Шипка"

Марката plant.bite е рожба на световната тенденция към по-устойчиво хранене. Дебютът на цветните веган бургери с без-пилешко и без-телешко беше през юни на Бакхус StrEAT Fest, когато още нямаше физическа локация за консумацията им. Ресторантът на plant.bite (негови собственици са Петра Димитрова и Дарко Ангелески, които стоят и зад 5L Speakeasy Bar и El Gallo Cantina Mexicana, където участие има и шеф Пламен Европейски) отвори врати в последните дни на август в красива стара сграда на ул. "Шипка" и има три зони: маси на тротоара, уютна интериорна част и тих вътрешен двор.

Храната започва от вече познатите цветни бургери, без-пилешки късчета, хот дог и без-телешки кюфтенца, но не спира там: растителни варианти на калмари, риба, паста Болонезе, миди сен жак, пилешки шишчета с терияки сос (личен фаворит) мамят с текстурата, вкуса и ароматите си всеки, пропуснал да прочете, че заведението е с веган продукти. Основна заслуга за създаването на менюто има шеф Пламен Европейски, чийто опит като технолог на месото играе възлова роля за това веган предложенията да бъдат практически неразпознаваеми от животинските си първообрази. Тук добре дошли са всички, независимо от диетата им, насърчително споделят Петра и Дарко, които самите ядат всичко. Споделят, че и тук продължават посоката, зададена от другите им заведения - на първо място е качеството на продуктите.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    lup26654667 avatar :-|
    sigma
    • + 2

    Хмм.. El Gallo Cantina Mexicana е много зле. Скептичен съм.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал