Ново място: plant.bite

Ново място: plant.bite

Иновации и креативни решения в кухнята на plant.bite на ул. "Шипка"

5810 прочитания

Марката plant.bite е рожба на световната тенденция към по-устойчиво хранене. Дебютът на цветните веган бургери с без-пилешко и без-телешко беше през юни на Бакхус StrEAT Fest, когато още нямаше физическа локация за консумацията им. Ресторантът на plant.bite (негови собственици са Петра Димитрова и Дарко Ангелески, които стоят и зад 5L Speakeasy Bar и El Gallo Cantina Mexicana, където участие има и шеф Пламен Европейски) отвори врати в последните дни на август в красива стара сграда на ул. "Шипка" и има три зони: маси на тротоара, уютна интериорна част и тих вътрешен двор.

Храната започва от вече познатите цветни бургери, без-пилешки късчета, хот дог и без-телешки кюфтенца, но не спира там: растителни варианти на калмари, риба, паста Болонезе, миди сен жак, пилешки шишчета с терияки сос (личен фаворит) мамят с текстурата, вкуса и ароматите си всеки, пропуснал да прочете, че заведението е с веган продукти. Основна заслуга за създаването на менюто има шеф Пламен Европейски, чийто опит като технолог на месото играе възлова роля за това веган предложенията да бъдат практически неразпознаваеми от животинските си първообрази. Тук добре дошли са всички, независимо от диетата им, насърчително споделят Петра и Дарко, които самите ядат всичко. Споделят, че и тук продължават посоката, зададена от другите им заведения - на първо място е качеството на продуктите.

Напитките също са помислени: менюто включва предложения за съчетания на храната с вино и с коктейли - някак естествено внедряване на успеха на 5L Speakeasy Bar.

Новост за България е работата с кулинарен парфюмерист: украинската марка CMYK е иноватор в сферата на хранителните технологии и буквално няколко капки от ферментиралите им "парфюми" от билки или подправки променя ястието в чинията изоснови.

Работно време: всеки ден, 12-22 ч.

ул. "Шипка" 46

Марката plant.bite е рожба на световната тенденция към по-устойчиво хранене. Дебютът на цветните веган бургери с без-пилешко и без-телешко беше през юни на Бакхус StrEAT Fest, когато още нямаше физическа локация за консумацията им. Ресторантът на plant.bite (негови собственици са Петра Димитрова и Дарко Ангелески, които стоят и зад 5L Speakeasy Bar и El Gallo Cantina Mexicana, където участие има и шеф Пламен Европейски) отвори врати в последните дни на август в красива стара сграда на ул. "Шипка" и има три зони: маси на тротоара, уютна интериорна част и тих вътрешен двор.

Храната започва от вече познатите цветни бургери, без-пилешки късчета, хот дог и без-телешки кюфтенца, но не спира там: растителни варианти на калмари, риба, паста Болонезе, миди сен жак, пилешки шишчета с терияки сос (личен фаворит) мамят с текстурата, вкуса и ароматите си всеки, пропуснал да прочете, че заведението е с веган продукти. Основна заслуга за създаването на менюто има шеф Пламен Европейски, чийто опит като технолог на месото играе възлова роля за това веган предложенията да бъдат практически неразпознаваеми от животинските си първообрази. Тук добре дошли са всички, независимо от диетата им, насърчително споделят Петра и Дарко, които самите ядат всичко. Споделят, че и тук продължават посоката, зададена от другите им заведения - на първо място е качеството на продуктите.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


1 коментар
  • 1
    lup26654667 avatar :-|
    sigma

    Хмм.. El Gallo Cantina Mexicana е много зле. Скептичен съм.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал