Ново място: The Sando Shop

Пресечната точка на Япония и бързата храна

Капитал    ©  Цветелина Белутова

Концепцията за Sando Shop се ражда за два часа, по време на обикаляне на улиците посред нощ и записване на телефона - от менюто дo интериора. До най-малкия детайл, включително котките.

Но, отначало. Sando Shop е новото място, в което се срещат Япония и бързата храна. Идеята, вече осъществена, е на Владимир Тодоров, за когото знаем, че е учил в Академията HRC, работил в САЩ, Белгия и Нидерландия, трупал опит в ресторантите "Корсо" и "Бистрело", печелил награди като "Готвач на България" например. Така е до момента, в който желанието да има собствен ресторант съвсем назряло в главата му. Нещата бързо се задействали, оставало само тегленето на кредит. Само че настъпил март, пандемията и затварянето, а с тях и яснотата, че трябва да се тръгне в различна посока. Една късна вечер след работа приятелката му набързо приготвила това, което имали вкъщи - кюфте между две печени филийки. Нещо се завъртяло в главата му и така стигаме до първия епизод.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове