Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Може да се каже, че кафенетата минаха през три вълни: първо се появиха тези с доброто еспресо в италиански стил, после се установиха веригите, накрая - така наречените крафт, или занятчийски, иначе казано тези, в които кафето е не просто напитка, а наука. Начините на приготвянето му в тях са повече, но във всеки подход се търси прецизност до последния грам и градус. Обикновено хората зад тезгяха имат педантични знания за кафето и все по-често за произхода му: от коя точка на света пристига, как е третирано във фермата, как е транспортирано, или къде и как е изпечено. С други думи, отварят широко вратата на етиката и идеологията, в които чашата кафе се превръща и в политическо решение.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.