Ново място: Il Fornetto

Любимите фокачи на София с нова локация

   ©  Цветелина Белутова

Il Fornetto се появи през май миналата година малко след отпадането на първия локдаун. Година и половина по-късно всичко в нея е така, както е било в първия ден, с една-единствена промяна - пицата вече не е само "Маргарита", а в повече варианти. А да не промениш нещо от първоначалната концепция, или просто да не изчезнеш, се случва рядко. Междувременно "фурничката" за фокачи и пици стана много, за да не кажа, свръхпопулярна далеч не само за квартала. Всеки, който почита фокачите и пиците, я знае, независимо дали я нарича "фокачите на Оборище" или "малкото Чиполини".

Обяснението е просто - тестото е резултат от шест месеца търсене и експериментиране с рецепти, за да спечели накрая една римска версия с дълго втасване и много малко мая. Бях написала тогава, че фокачата е без паралел, и продължавам да твърдя, че това все още е така.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    ovu131094481 avatar :-|
    Крум Мирински
    • + 6

    Много добри фокачи и пица. Тестото е много близко до неаполитанско.
    Чечината също е много добра.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал