Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Il Fornetto се появи през май миналата година малко след отпадането на първия локдаун. Година и половина по-късно всичко в нея е така, както е било в първия ден, с една-единствена промяна - пицата вече не е само "Маргарита", а в повече варианти. А да не промениш нещо от първоначалната концепция, или просто да не изчезнеш, се случва рядко. Междувременно "фурничката" за фокачи и пици стана много, за да не кажа, свръхпопулярна далеч не само за квартала. Всеки, който почита фокачите и пиците, я знае, независимо дали я нарича "фокачите на Оборище" или "малкото Чиполини".
Обяснението е просто - тестото е резултат от шест месеца търсене и експериментиране с рецепти, за да спечели накрая една римска версия с дълго втасване и много малко мая. Бях написала тогава, че фокачата е без паралел, и продължавам да твърдя, че това все още е така.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Много добри фокачи и пица. Тестото е много близко до неаполитанско.
Чечината също е много добра.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход