Ново място: Beauty Lab 2

Мултибранд магазин за натурална, органична и високотехнологична козметика и грим

   ©  Цветелина Белутова

От около месец на улица "Кракра" 12, срещу Клуба на архитекта, вече има нов обитател - Beauty Lab 2. Естественото продължение на Beauty Lab (ул. "Цар Иван Шишман" 12Б) - мултибранд магазинът за натурална, органична и високотехнологична козметика и грим, се вписва добре в артистичния и едновременно носещ усещане за спокойствие район на Докторската градина.

Освен вече добре познатите L'Occitane и Korres на новата локация се предлагат и няколко нови бранда. Набляга се на разнообразие от "шийт" маски за лице, околоочен контур, устни и стъпала.

Интересни са и трите български козметични марки, представени тук: Saff, Black Sea Stars и Crozia.

Saff черпят вдъхновение от природата и цветята и разработват от повече от десетилетие своите продукти на базата на шафрановия минзухар, растящ по южните склонове на Стара планина. Един от популярните продукти на Saff, който се предлага в Beauty Lab 2, е тонер баланс (Toner Balance) с екстракт от нар, подходящ за всякаква кожа, който свива порите и регулира производството на себум.

Black Sea Stars е натурална българска козметика с портфолио от над 200 продукта, използваща лековитите луга и кал от Поморийското и Бургаското солено езеро в съчетание с български билки. (Формулите на всички продукти са разработени в лаборатория на БАН.)

Тук се продават едни от най-успешните им продукти като лифтинг линията Magnetic, гел-пастата за зъби "Черноморски минерали" с 60% черноморска луга, както и гелът за крака "Див кестен" за разширени вени с екстракти от див кестен и арника, ментол и натурално етерично масло от лимон.

Третата българска марка, предлагана в магазина - Crozia, разработва бутикова козметика от собствено производство шафранов минзухар от България, така нареченото "червено злато". От Beauty Lab ни казват, че серумът за лице Saffron Serum с депигментиращ ефект е един от най-успешните на марката.

Холандските продукти за детска и семейна грижа Naïf, които използват естествени съставки като ленено масло, масло от авокадо и ликозол (екстракт от домати), без парфюми и алкохол, са другото специално предложение в асортимента на Beauty Lab 2. Едни от най-препоръчваните продукти са от слънцезащитната линия за бебета, деца и възрастни. Опаковките са от захарна тръстика и биоразградими, а формулите не съдържат Oxybenzone и Octinoxate и вредните за природата нано- и микрочастици пластмаса.

ул. "Кракра" 12