Ново място: Sorrento Pizza & Grill

Може би най-добрите спагети "Карбонара" в София се предлагат тук

Италиански ресторант Sorrento
Италиански ресторант Sorrento
Италиански ресторант Sorrento    ©  Цветелина Белутова
Италиански ресторант Sorrento    ©  Цветелина Белутова

Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. Неслучайно е кръстено така - Buratta на италиански означава маслен. Най-често се прави с краве мляко, тъй като то е по-разпространено и по-евтино от биволското. Сиренето бурата буквално се топи в устата - представлява моцарела, която се оформя на торбичка и се пълни със сметана. След това буратата се увива в листа от билката асфодел. По тях лесно може да се разбере дали сиренето е прясно.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    fst51598363 avatar :-|
    Nevena Stoilova
    • + 6

    Изглежда безумно.

    Нередност?
  • 2
    romina258 avatar :-|
    romina258

    До коментар [#1] от "Nevena Stoilova":предпочитам качествената храна пред "много стилната" обстановка с груби келнери и лоша кухня. Попадала съм на много такива места, вервайте ми

    Нередност?
Нов коментар