Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Раждането на ресторант Unica става в ресторант "Космос". И по-точно след години разговори между собственика му Николай Григоров и мениджъра и винен консултант Атанас Балев. В тези разговори все по-често се прокрадвала Италия. Накрая се избистря идеята за италиански ресторант, ама с едно "но". Италиански, но на българска почва. "Уника" се намира на място, където преди това е имало китайски, руски ресторанти, казват, че и бардаци. А на езика за недвижимости - на "топ локация". Иначе казано - жълти павета плюс гледка.
Българската следа в това италианско място ще откриете най-вече в интегрирането на български продукти и подправки в ястията. Например посрещането с хапки фокача със зехтин и шарена сол. Въпреки че фасадата не отговаря на това очакване, в Unica може да влезете на пица и бира. Има 10 пици и 6 в стил "романа", между тях и такива с филе "Елена", луканка, катък или овчи кашкавал.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.