Ново място в София | Indrishe - Desserts with a unique signature

Сезонна слaдкарница, вдъхновена от австрийската, германската и скандинавската школи

Завоят на ул. "Г. С. Раковски" се заформя като специална дестинация за хората с апетит към сладкото. Неотдавна един обект, който на няколко пъти смени собственици, отвори врати под формата на сладкарницата Quince's Patisserie, а в първите дни на ноември на 30 метра надолу, на самия завой срещу разчупената сграда на Европейския парламент, второ начало си даде Indrishe - Desserts with a unique signature.

Не би следвало да изисква уточнение или да прави впечатление, но суровините в сладкарницата са качествени, плодовете и идеите зависят от сезона, а предложенията се сменят постоянно. В два последователни дни витрината ще изглежда различно, ме уверява собственичката Миряна Петрова, която се решава в разгара на пандемията през 2020 да отвори в столичния квартал "Редута". Там тортите, сладкишите и печивата се приемат чудесно - дотолкова, че положителните коментари я насърчават да търси по-удобно и централно място. Миряна мести своето "Индрише" в центъра.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

За да видите статията, влезте в профила си или се регистрирайте.

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Завоят на ул. "Г. С. Раковски" се заформя като специална дестинация за хората с апетит към сладкото. Неотдавна един обект, който на няколко пъти смени собственици, отвори врати под формата на сладкарницата Quince's Patisserie, а в първите дни на ноември на 30 метра надолу, на самия завой срещу разчупената сграда на Европейския парламент, второ начало си даде Indrishe - Desserts with a unique signature.

Не би следвало да изисква уточнение или да прави впечатление, но суровините в сладкарницата са качествени, плодовете и идеите зависят от сезона, а предложенията се сменят постоянно. В два последователни дни витрината ще изглежда различно, ме уверява собственичката Миряна Петрова, която се решава в разгара на пандемията през 2020 да отвори в столичния квартал "Редута". Там тортите, сладкишите и печивата се приемат чудесно - дотолкова, че положителните коментари я насърчават да търси по-удобно и централно място. Миряна мести своето "Индрише" в центъра.

Разположеният буквално на края на пешеходната пътека обект още очаква последните си довършителни щрихи от гледна точка на интериорния дизайн. Истината е, че дори и без тях изкушаващата витрина и местата за сядане вътре вече привличат погледа на минувачите. "Влязох, защото видях десертите отвън и ми се дояде сладко", буквално казва човек, докато Миряна ми разказва за концепцията.

Десертите в този момент наброяват брауни (което е сред постоянните предложения и е любимо на лоялните клиенти), тарт с райска ябълка, йогурт и бадем, десерт с крем брюле, тиква и лешник, пай с карамел и орехи, лимонов кейк с целувчен блат, шоколад с карамел и тонка боб, както и два солени киша - "Лорен" и със сирена и круши.

"Започва и коледният сезон, ще има бисквитки, щолен с марципан, греяно вино, а през уикенда ще има и брънч концепция. Ще има и десерти за диабетици, както и веган опции", разказва Миряна. Въпреки шарената картинка, която рисува, мястото излъчва ясна концепция - за разлика от съседите тук на фокус е не френската, а германоезичната школа - десертите са в стила на Австрия и Германия, с немалко примесено към това Скандинавие.

Адрес: София, ул. "Г. С. Раковски" 161

Работно време: понеделник до петък - 8:.30-18:30 ч., събота - 09:30-16:30 ч., неделя е почивен ден.

Все още няма коментари
Нов коментар