Ново място в София | Andy’s Cookies

Пекарна за автентични американски бисквити, но и традиционни местни баници и хляб, отвори врати в "Лозенец"

Обикновено не свързваме определението "американски" с висококачествени продукти и семпъл, ненатрапващ се вкус. Новото място Andy's Cookies съществува, за да опровергае тъкмо този стереотип.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

За да видите статията, влезте в профила си или се регистрирайте.

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Обикновено не свързваме определението "американски" с висококачествени продукти и семпъл, ненатрапващ се вкус. Новото място Andy's Cookies съществува, за да опровергае тъкмо този стереотип.

Въпреки своите скромни двадесет и малко години Андреа Марониян прекарва съзнателната част от живота си в кухнята. Завършила френското сладкарско училищe Ferrandi, тя редува частните поръчки за торти в България с менажирането на кухнята на европейски ресторант в щата Тенеси. След известно време на презокеанско жонглиране решава да се установи окончателно в София, за да усъвършенства идеята за съвършено меко и дъвчащо cookie в американски стил и да отвори мечтания от години магазин за бисквити.

В Andy's Cookies ще откриете шест вида бисквити - класически с аромат на карамел от кафява захар, домашно приготвен екстракт от ванилия и микс от тъмен и млечен белгийски шоколад; червено кадифе с бял шоколад; фъстъчено масло с бонбони M&M's; канела с печен пекан със сол; пистачио брауни - с препечен шамфъстък и двойна доза шоколад, както и куки монстър - с орео, M&M's, бял шоколад и шарени пръчици. Това, което отличава бисквитите, са балансираните пропорции на продуктите, качеството на шоколада и използването на сол, което елиминира усещането на прекомерна сладост. Солта е морска - келтска и малдонска. Цената на всяка бисквита е 5 лв., а размерът е внушителен и съвсем спокойно една бисквита би могла да замести някое от храненията за деня.

Andy's Cookies обаче се оказва повече от biscuit shop. Винаги има прясно изпечена баница и солени мъфини, а във витрината - десерти, подходящи за клиенти с всякакъв профил - от класически чийзкейк до кето мусове без захар. Яйцата са родни и фермерски, сиренето - също. Брашното е на малък местен производител. Вече се предлагат и няколко вида квасен хляб, а този с бира е най-популярен. Андреа го пече на място, но само с предварителна заявка.

Мястото е малко, с една масичка отпред, но ако я заварите свободна - ваша е. На нея може и да изпиете чаша хубаво еспресо, и то на земна цена, нещо необичайно за места от подобен калибър.

Адрес: ул. "Богатица" 20, "Лозенец", работно време: от вторник до събота, 10 - 19 ч.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка
    • - 3
    • + 1

    Другарката, написала тази нелепа дописка, не свързвала думата "американски" с висококачествени продукти. А войната в Украйна била "специална операция", и Короната била създадена от Бил Гейтс, нали? Откъде ги намирате тези комунистически номенклатурки, които са били възпитавани в преклонение към руската империя, да рецензират "нискокачествените" американски продукти?!?

    Нередност?
Нов коментар