Ново място в София | Andy’s Cookies

Пекарна за автентични американски бисквити, но и традиционни местни баници и хляб, отвори врати в "Лозенец"

Обикновено не свързваме определението "американски" с висококачествени продукти и семпъл, ненатрапващ се вкус. Новото място Andy's Cookies съществува, за да опровергае тъкмо този стереотип.


Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Обикновено не свързваме определението "американски" с висококачествени продукти и семпъл, ненатрапващ се вкус. Новото място Andy's Cookies съществува, за да опровергае тъкмо този стереотип.

Въпреки своите скромни двадесет и малко години Андреа Марониян прекарва съзнателната част от живота си в кухнята. Завършила френското сладкарско училищe Ferrandi, тя редува частните поръчки за торти в България с менажирането на кухнята на европейски ресторант в щата Тенеси. След известно време на презокеанско жонглиране решава да се установи окончателно в София, за да усъвършенства идеята за съвършено меко и дъвчащо cookie в американски стил и да отвори мечтания от години магазин за бисквити.

В Andy's Cookies ще откриете шест вида бисквити - класически с аромат на карамел от кафява захар, домашно приготвен екстракт от ванилия и микс от тъмен и млечен белгийски шоколад; червено кадифе с бял шоколад; фъстъчено масло с бонбони M&M's; канела с печен пекан със сол; пистачио брауни - с препечен шамфъстък и двойна доза шоколад, както и куки монстър - с орео, M&M's, бял шоколад и шарени пръчици. Това, което отличава бисквитите, са балансираните пропорции на продуктите, качеството на шоколада и използването на сол, което елиминира усещането на прекомерна сладост. Солта е морска - келтска и малдонска. Цената на всяка бисквита е 5 лв., а размерът е внушителен и съвсем спокойно една бисквита би могла да замести някое от храненията за деня.

Andy's Cookies обаче се оказва повече от biscuit shop. Винаги има прясно изпечена баница и солени мъфини, а във витрината - десерти, подходящи за клиенти с всякакъв профил - от класически чийзкейк до кето мусове без захар. Яйцата са родни и фермерски, сиренето - също. Брашното е на малък местен производител. Вече се предлагат и няколко вида квасен хляб, а този с бира е най-популярен. Андреа го пече на място, но само с предварителна заявка.

Мястото е малко, с една масичка отпред, но ако я заварите свободна - ваша е. На нея може и да изпиете чаша хубаво еспресо, и то на земна цена, нещо необичайно за места от подобен калибър.

Адрес: ул. "Богатица" 20, "Лозенец", работно време: от вторник до събота, 10 - 19 ч.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка
    • - 3
    • + 3

    Другарката, написала тази нелепа дописка, не свързвала думата "американски" с висококачествени продукти. А войната в Украйна била "специална операция", и Короната била създадена от Бил Гейтс, нали? Откъде ги намирате тези комунистически номенклатурки, които са били възпитавани в преклонение към руската империя, да рецензират "нискокачествените" американски продукти?!?

    Нередност?
Нов коментар