Ново място: "Старата госпожа - Южен парк"
Втората локация на брънч заведението е с повече седящи места и по-богат избор от ястия и напитки


Андреа Пунчева

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Да се събудиш в събота с идеята да идеш на лежерен брънч, където да чакаш повече от час на опашка, има две обяснения - или не си особено гладен, но пък в добро настроение, или просто много да искаш да закусваш на точно това място. "За да обслужим хората по-бързо, вече имаме хостеса през уикенда", разказва Емил Аргиров, основател на "Старата госпожа". Мястото редовно е цитирано като едно от предпочитаните места за брънч в София, а неотдавна отвориха втора локация до Южния парк. Разликата със "Старата госпожа" на "Оборище" е, че новото заведение е по-просторно и има повече седящи места именно за да задоволи глада. Същата логика се прилага и по отношение на напитките: барът вече е достатъчно голям - личи си от коктейлната листа.

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните плановеДа се събудиш в събота с идеята да идеш на лежерен брънч, където да чакаш повече от час на опашка, има две обяснения - или не си особено гладен, но пък в добро настроение, или просто много да искаш да закусваш на точно това място. "За да обслужим хората по-бързо, вече имаме хостеса през уикенда", разказва Емил Аргиров, основател на "Старата госпожа". Мястото редовно е цитирано като едно от предпочитаните места за брънч в София, а неотдавна отвориха втора локация до Южния парк. Разликата със "Старата госпожа" на "Оборище" е, че новото заведение е по-просторно и има повече седящи места именно за да задоволи глада. Същата логика се прилага и по отношение на напитките: барът вече е достатъчно голям - личи си от коктейлната листа.

Това, което се запазва като философия, е възприятието за брънча като стил на живот. Менюто тук е богато, даже твърде - разни варианти на яйца "Бенедикт", омлети, гофрети, банички, бухти, тематично кръстените комбинирани закуски "на госпожата" и "на господина", сандвичи и бургери. Кухнята е еклектична, компания си правят кубински сандвич с дърпано свинско, терияки пилешки бургер, немски кайзершмарн и японско пиле якитори.
Сред напитките се открояват кафето (Йордан Дъбов създава за тях специален бленд, който не се намира другаде) и коктейлите. От авторските въображението гъделичкат вариацията на олд фешънд с трюфел и еспресо мартинито със солен кокос. Негрони, мохито, сгропино, както и вездесъщите "Блъди Мери" и аперол шприц са по-познатите и класически коктейли. Виненият лист е стегнат - няколко опции бяло, розе и червено, като около половината се предлагат и на чаша. И що за брънч би бил без просеко? На чаша и на бутилка.
Цените са очакваните за такъв тип място, порциите са средни към големи, единствено може да се наложи да почакате малко откъм обслужване. Но както мъдро е казал народът, "трай, бабо, за хубост".
Адрес: бул. "Витоша" 119
Работно време: 9 - 21 ч. всеки ден
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.