"Генацвале": вторият живот на грузинския ресторант
Грузинската кухня е като страната - смела, щедра и контрастна
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Ресторант "Генацвале" е имал съвсем кратък живот, преди да затвори заради пандемията. Сега отново е на линия, но с нов адрес, и по всичко изглежда, че това май е единственото място с грузинска кухня в София. А тя е като страната - смела, щедра, и контрастна.
Грузия се е намирала на Пътя на коприната, в нея са оставили следите си маври, перси и османци, газена е от монголските орди и Червената армия. Затова и ястията й са истински "фюжън" доста векове преди терминът да се появи в кулинарията. Съчетава сладко, солено и кисело, сушено, прясно и ферментирало, студено и горещо. Колкото до виното, в момента то е най-силният коз на Грузия. Вече има съгласие, че тя е "люлката на виното" със следи от винопроизводство на 8000 години, а квеврите и оранжевото й вино й донесоха феноменална популярност.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
3 коментара
0 шанс да успеят с тая локация.
До коментар [#1] от "sylt":
Не мисля. Ако предлагат качествена и добра храна с адекватно обслужване и готина атмосфера, не е необходимо локацията да е на пъпа на София, за да привлече клиенти. Доста бутикови ресторанти се намират забутани по кварталите и не можеш да си намериш място без резервация, така че коментарът според мен е неуместен.
До коментар [#2] от "Ivo Temelkov":
И кои са тези "доста бутикови ресторанти", които са "по кварталите"?
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.