Ново място | Yum, или китайско 2.0
Street Chefs, които преди години тръгнаха по следите на по-добрия бургер, днес търсят по-добрия китайски вкус
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Китайските ресторанти са глобален феномен, един от основните белези на града в цял свят - няма истински градски квартал без "китайско". Само италианската може да конкурира китайската в класацията за най-популярни кухни в света. И, парадоксално, но си приличат освен по големите мигрантски вълни, които ги водят със себе си, и по много ефективната и вкусна комбинация от въглехидрати и протеини. Грубо казано, в единия случай има ориз със сготвени протеини, в другия - паста/тесто с пълнеж от протеини. И още - и двете се вписват идеално в ролята си и на "бавна", и на "бърза" кухня, което допълнително улеснява експанзията им.

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.