Запознай се с всичките

Клуб за запознанства с цел интересни преживявания организира реални срещи като алтернатива на виртуалните социални мрежи

Алиса Колева е на 28 години и научава за Social Sofia от приятелка, следва инструкциите в интернет, за да попълни въпросник, и вече четири месеца е член на клуба. Казва, че харесва "самата идея да се събираш с група от хора и възможността да се запознаеш с различни персонажи, да размените идеи и опит". Споделя, че животът й е станал по-разнообразен и успява да създаде приятелски връзки след първите две-три срещи.

Social Sofia и Social Sofia 2 функционират от март тази година. Създадени са като алтернатива на сайтовете за запознанства и виртуалната комуникация, за да се фокусират върху "реалните срещи и общуване между членовете", както твърдят на www.socialsofia.com и на www.socialsofia2.com .


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


12 коментара
 • 1
  ariman_info avatar :-?
  Ariman

  Изключително ценна идея, допада ми насоката, дано ме одобрят ;-)

 • 2
  bilbo avatar :-|
  Сашо

  Какво се получава в замяна на членския внос не ми стана ясно ?

 • 3
  hamaelleon avatar :-|
  Владимир Комаров

  Хубаво сте разказали за тях, но ако искате още едно мнение: тези "социални", "толерантни" хора, които уж искат да сближават хората, отказват част от кандидатурите без никакво обяснение. Всъщност, излъгах, дадоха ми обяснение: не отговаряте на профила ни. Потърсете им в сайта дали има описан профил: http://forwardsingles.com/ и http://www.socialsofia.com/ Лапешка история, общо взето. Чудя се сега, когато вече има и месечна такса, пак ли режат без обяснение, или ако си плащаш....

 • 4
  svetliod avatar :-|
  svetliod

  До коментар [#3] от "Владимир Комаров":

  Здравей, Владимир,

  Позволявам си да ти пиша, като част от екипа на SocialSofia.

  Първо искам да ти благодаря за мнението, защото именно конструктивната обратна връзка ни помага най-много да подобряваме събитията, които организираме. Искам да внеса и няколко уточнения:

  От самото начало на проекта SocialSofia всички кандидатури подлежат на одобрение (това няма нищо общо с месечната такса, която също съществува от самото начало на проекта). Одобрението на кандидатури е широко използвана практика при подобен тип общности и целта не е да се прави някаква дискриминация, а да се съберат хора със сходен светоглед. Да, прав си, че никъде в сайта няма описани определени критерии, на които трябва да отговаряш и това е направено, за да избегнем така нареченото „социално желателно поведение“ – хората да си попълват профилите в съответствие с критериите.

  Относно Forward Singles – проектът е преструктуриран в края на 2011 година. Актуална информация можеш да получиш на SpeedDating3.com. SocialSofia и SpeedDating3 са отделни проекти с различна целева аудитория и дейности.

  Надявам се коментарът ми да е бил полезен на теб и останалите читатели на Capital Light. Оставам отворен за допълнителни въпроси!

  Хубав ден:
  Светослав


 • 5
  makarena avatar :-P
  makarena

  Детска градина за възрастни. Не обичам да се запознавам с хора, които са се събрали в определен ден и час за да не им е скучно или да не са сами вкъщи. Няма нищо по хубаво от спонтанната среща и непреднамерените приключения.

 • 6
  hamaelleon avatar :-|
  Владимир Комаров

  До коментар [#4] от "svetliod":

  На мен информация или отговор не са ми нужни, защото съм ви отписал още миналата година, дали под формата на Forward Singles или това новото Social Sofia 1, 2, 3, 5 и 10, същите сте си и просто някой трябваше да напише, че нещата не са точно такива, които са представени в сайтовете ви и в статията. Подбор има, според незнайни критерии, не се дават обяснения и т.н. Няма как мен вече да ме убедите, че заслужавате внимание при подобно отношение към потенциалните ви клиенти.. все едно някой да отиде на ресторант, някой като вас да му препречи пътя на вратата и да се получи странен разговор от рода на: Може ли да вляза? Мълчание две минути, после идва: Не, не може! А защо? Защото аз казвам така! -- ей това имах предвид под лапешко поведение.
  Тези, които ме познават бяха много учудени, че кандидатурата ми е отхвърлена.. и мисля, че и те са ви "реклама" като мен за други техни познати.

 • 7
  vcvetkov avatar :-P
  vcvetkov

  Много се чудя защо в България хората са толкова докачливи - не са те одобрили и веднага обиден. Пич - животът е такъв - може да те харесат, може и да не те харесат. А ако на улицата видиш някаква девойка да ти се усмихва, но на теб не ти хареса и й го кажеш - тя да ходи да се разреве ли?

  Ако кандидатстваш за работа и не ти одобрят кандидатурата едва ли ще е такъв проблем? Едва ли ще получиш и обратна връзка защо не са те приели. Така че горе главата.

 • 8
  hamaelleon avatar :-|
  Владимир Комаров

  До коментар [#7] от "vcvetkov":

  Не бих казал, че обиден е точната дума за случая.
  Колкото до примера с наемането на работа.. там обратна връзка по подразбиране няма и не очаквам такава; преди да почна сегашната работа бях 18 месеца по интервюта, така че имам представа. Обаче тук попълваш име, още няколко други отговора на въпроси тип лексикон и не виждаш какъв е проблема да отидеш на някоя от тия срещи. Ако случайно и на теб ти се случи, обзалагам се, че и ти ще се запиташ защо в крайна сметка си отхвърлен. Усетили са, че ти миришат чорапите или какво.. :) Подбор трябва да има, но трябва да има и поне елементарна обратна връзка ( мнение ) -- така бизнесът им ще е по-успешен.

 • 9
  moonlight avatar :-|
  Moonlight

  Уфф аман от тъпи инициативи. Тия да вземат да произведът продук, не да ми се правят на модерни бизнесмени с модерни идеи. Айдеее...

 • 10
  moonlight avatar :-|
  Moonlight

  Да произведат продукт ( поправка)


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал