Искрено и публично

Анонимната изповед на един български гей порноактьор

Той е българин, на 28 години, работи в голяма телекомуникационна компания и се представя като Джак. Това, разбира се, не е истинското му име. Няма да разберем самоличността му, нито ще видим лицето му, защото мъжът с впечатляващо мускулесто тяло не иска да признае публично с какво се е занимавал доскоро – участвал е като актьор в гей порнопродукции. Досега се е снимал в четири международни филма - както твърди, от чисто любопитство. Макар че получава много предложения впоследствие, вече не му е тръпка и започва престижна офис работа.

Определя се като хомосексуален още от сексуалното си осъзнаване. Още на 13 години вече е активен, защото "животът е кратък и човек трябва да пробва от всичко, което би му го направил по-интересен и вълнуваш". Джак обича секса и гледа много порно и един ден двете му основни удоволствия се преплитат – съвсем случайно негов приятел в Берлин му подмята, че познава шефа на едно студио и ако иска, може да го уреди.

Разкажи ни за първия си филм.

Всичко беше доста интересно и ново. Дойдоха да ме вземат от летището с кола. Имаше човек с табелка с моето име, закараха ме до хотела и ми казаха да си почивам – ще снимаме на следващия ден. Сутринта ме взеха и ме закараха до мястото, където бяха снимките – изоставен завод на 50 км от Берлин, нает от студиото. Снимахме една сцена почти цял ден, с много прекъсвания. Нямаше никаква специална подготовка. Казаха ни да забравим, че има камери и да правим това, което правим обичайно и което искаме. Нямаше определен сценарий. По време на самите снимки имаше много прекъсвания, пробваха се различни позиции. Като цяло всичко беше в движение.

Нямах никакви противоречия. Правил съм секс сред много хора и нямам притеснения. Притеснявах се единствено от камерата. Не обичам да ме снимат. След края на първите снимки се чувствах доста изморен, но и някак удовлетворен. Още не съм гледал нито една сцена, в която съм участвал. Просто нямам нужда.

Какво мислят приятелите ти за това, че се снимаш във филми за възрастни?

Всички мои приятели знаят за това, повечето са ме гледали и се кефят. Възхищавали са ми се, че съм събрал смелост и съм го направил. Въпреки тотално различните неща, с които се занимавам в ежедневието си.

Масово в общество ни не се гледа с добро око на порноактьорите. Какво би казал на хората, които "осъждат" актьори като теб?

Просто да спрат да гледат порно (усмихва се).

Имаш много приятели от различни страни, които работят в индустрията. Как се гледа на тяхната работа в родните им държави?

Не сме обсъждали темата, но не съм чул някой да сподели за лошо отношение. Имам приятел от Аржентина, който беше казал на майка си, че се снима, и тя много му се зарадвала.

Какви са последните тенденции в жанра?

Тенденциите следват общата мода. Все по-мъжествени и поддържани тела. Като цяло вече не се снимат толкова цели филми, а клипове, които да се гледат в интернет. И изобщо, както всичко, и порното е насочено към онлайн потреблението. Забелязва се и масово неизползване на презервативи. Но това не е само в порнофилмите. На Запад това е тенденция.

Съвременната медицина дава възможност да живееш като ХИВпозитивен с приемането на едно хапче на ден?

Имам приятели, които са ХИВ позитивни от 10 години, които по никакъв начин не изглеждат болни. Напротив. Жизнени и добре поддържани са. Изчезна страхът от СПИН и все повече гейове започнаха да практикуват секс без предпазни средства. Масово. Според мен в Берлин 70–80% от гей хората са ХИВ позитивни, а в останалите големи градове са към 50-60%. Аз самият имах няколкомесечна връзка с ХИВ позитивен французин. Съвременните медикаменти дори отслабват вероятността да се заразиш. Въпреки това винаги съм практикувал безопасен секс. В големите столици, където гей хората са най-много, това е изключение. Много приятели ми споделят, че за тях дали си ХИВ позитивен или не, няма значение, но сексът без презерватив е много по-хубав. Защо не тогава? А и за сцени без презерватив се плаща повече.

А как разбираш, че даден човек е ХИВпозитивен?

Самите хора, с които искаш да правиш секс, си казват. Дори в известен смисъл е задължително. Но пак повтарям, това прави все по-малко впечатление и никой не се пази и интересува от това.

Имаш ли наблюдения как стои въпросът при хетеросексуалните?

Не. Според мен намирането на нов партньор при тях е много сложно. При хомосексуалистите е достатъчно само един поглед и сексуален контакт е сигурен. Всяко излизане на клуб гарантира правене на секс с толкова хора, за колкото имаш сили. На мен ми се е случвало да правя такъв с над 30 човека за една нощ и не е никакъв проблем. Всеки отива на клуб с тази цел. Има места, които са наречени дарк руумс – там става всички. Хетеро хората дори нямат представа за тези места. Има и много интернет сайтове, приложения за телефони, чрез които в рамките на минути всеки може да си осигури сексуален контакт

Какво би посъветвал хората, които искат, но имат колебания да участват в порно?

Да си изяснят добре дали искат или не. И ако искат да го направят – ще им хареса.

Какво е заплащането? Може ли човек да живее от тази работа?

Когато снимах преди 2-3 години, получавах по 600 евро на сцена. В повечето случаи се плаща на сцена. Има два типа актьори – едните се снимат непрекъснато и се издържат от това. В останалото време се занимават с "ескорт" – момчета срещу заплащане. Вторите се снимат между другото. Имат други професии. Аз съм от тях.

Попадал ли си в ситуация, в която са те разпознали от филм?

О, да. Много пъти. В чужбина, по клубове, дори в Хонконг ми се е случвало – хората са много положителни, радват се, че се запознаваме. Само в интернет, и то тук, в България, съм получавал негативни коментари от хора, които са ме разпознавали. Анонимността на интернет им дава възможност да пишат каквото си искат, без да се притесняват от последствията.

В коя страна в момента индустрията е най-сериозно развита?

Не мога да кажа. Чехия, чувам, че и в Будапеща се снима много, Берлин, Лондон.

Къде сме ние спрямо света по отношение на приемането на хомосексуалните според теб?

Бил съм в много страни, затова и мисля, че сме някъде по средата. Има много напреднали в това отношение, но има и много зад нас. В арабския свят, Азия хората са много крайни, на много места е забранен сексът между мъже. Тук нещата започват да се променят, но много бавно и трудно осезаемо.

В България са правени няколко опита за снимане на гейпорно. Какво липсва, за да станем конкурентни освен инвестиции?

Поне това, което съм гледал, е адски аматьорско и непрофесионално. Всичко липсва - криейтив, организация, опит. А и манталитетът също е от значение.

Има ли много българи, снимащи се в чужбина?

Знам за трима-четирима, но не се познавам лично с тях.

Приключват ли отношенията между участниците след края на снимките? Има ли двойки, снимащи се заедно? Знаеш ли за двойки, създали се след участие в порнофилми?

Не познавам такива, но имам добри приятели във връзка, които се снимат заедно. Аз лично съм запазил добри отношения с всичките си екранни партньори.

Търсиш ли и имаш ли постоянен партньор и ако да, как се гледа на тази ти дейност?

В момента нямам. Когато срещна човек, с когото да си допаднем – разбира се. Всеки иска да има човек до себе си. Аз имам отворени връзки. Правя секс и с други хора, често заедно с партньора ми. Не е проблем, че съм се снимал в порно. Дори на повечето това им допада. Не съм получавал укор за това. Според мен сексът и любовта са две различни неща. Смятам, че една отворена връзка може да продължи много по-дълго и за мен тя е истински здрава и искрена.

Би ли направил нещо, което не ти харесва, във филм?

Не. А и там не стои така въпросът. Никой не те кара да правиш нещо насила. Всеки знае какво се иска от него и се е съгласил с това, отишъл е да прави това, което му харесва. Например за по-хард филмите, с по-екстремни или фетишистки изпълнения се избират хора с предпочитания към тях. Няма принуда.

Има ли крайни емоции в порното или това е работа като всяка друга?

Емоция има, ако ти харесва човекът и ти е приятно. Имах случай, в който партньорът не ми допадна от самото ни запознанство, и се налагаше да се "напъвам" (смее се).

Вярващ ли си?

Не, но уважавам правото на всеки да изповядва религията, в която вярва. Според мен те насаждат омраза на едно много по-глобално ниво. Не се приемат различните, не се толерират другите религии, виновни са за редица войни и измиране на много хора. Моралът, който изграждат, е доста спорен.

Наскоро имах случка в Париж, докато правех секс с един турчин. Изведнъж алармата му зазвъня, той се извини, облече се и отиде в единия ъгъл на стаята, постла си килимче и започна да се моли.

А после?

След като приключи с молитвата, се съблече отново и продължихме.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


49 коментара
 • 1
  kireto avatar :-|
  Кирето

  Прочетох статията.
  Не знаех, че вече СПИН-а не е притснителе, секс с турчин преди/след молитва...
  Отивам да повръщам...

 • 2
  petertakov avatar :-P
  Petak

  Хубаво е, че не е загубил любопитството си след първия, втория, третия и четвъртия си "филм". Пожелавам му и ректумът му да е тъй здрав :-)))

 • 3
  lqa35318562 avatar :-|
  Някой Си

  Петак, явно си чел статията само отгоре-отгоре...Къде точно прочете че пича е пасивен, за да му пожелаваш да му е здрав ректума ?!?!?!

 • 4
  petertakov avatar :-|
  Petak

  Някой си, признавам, не задълбах много - оставям на вас.

  Публикувано през m.capital.bg

 • 5
  owz46306052 avatar :-|
  owz46306052

  Хубаво де. Харесва му, ок! Ама трябва ли на всеки ъгъл да се тръби колко и какви са гейовете?!? Аз като съм хетеро, да не съм тръгнал да правя паради и да занимавам другите?

  Живейте си спокойно, не се навирайте в очите и толкова. Останалото си е хормон и удоволствие!

 • 6
  owz46306052 avatar :-|
  owz46306052

  Т.е. Всички които са ми поставили минус защитават тезата, че като си хомосексуалист, това непременно е свързано с парадиране, показване и много шум... Странно... Ако искате хомосексуализма да бъде нещо нормално, тогава и го третирайте нормално! А не го издигайте на пиедестал!
  Тогава и обществото ще почне да го приема нормално!

 • 7
  milipili avatar :-|
  Скакауец

  "Правя секс и с други хора, често заедно с партньора ми. "
  .............
  Гнусна гнусотийка. Никак не й е мястото на страниците на Капитал. И на мен ми се доповръща. Сигурно защото съм хетеросексуален ли?

 • 8
  kireto avatar :-P
  Кирето

  Имам осем минуса.
  Осем хомита, които не ги е страх от СПИН.
  И правят секс между религиозните ритуали...
  И никой не е събрал смелост да ми напише отговор, поне да видим с кое не са съгласни с мен.
  Сега вече не ми се повръща, а ще се задавя от смях...
  Ахахахахахаха....

 • 9
  venrus_2008 avatar :-|
  Bicho Raro

  Нямам нищо против хомосексуалните хора, ама тези постоянни статии за тях, описващи в детайли сексуалните им преживявания определено дразнят. Иначе, нищо против човека, той просто говори за себе си, журналиста е този, който трябва да подбере кое е подходящо да се публикува и кое - не, все пак това не е жълт вестник, нали?

 • 10
  bul77 avatar :-|
  Георги Манев

  Нещата отиват към Содом и Гомор


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал