Ваня и здравословната фабрика
Пълна забрана за бялата захар, маслото, млякото и яйцата във Vanilla kitchen


Мариана Светославова

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Някои я оприличават на мистериозната Виан, героинята на Жюлиет Бинош във филма на Ласе Халстрьом "Шоколад". Също като нея в творческо упоение Ваня Иванова смесва съставките на изкусителни сладкиши, съчетава вкусове, търси нови контрасти и непознати хармонии за небцето. В края на миналата година тя отвори симпатичната малка сладкарница Vanilla kitchen, където почитателите на десерти са напълно освободени от чувство за вина. И да искат, няма как да злоупотребят с кравето масло или с бялата захар. Всяко парче торта, всеки бонбон тук, макар и нелишени от калории, съдържат само полезни за телата ни вещества.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
62 коментара
Успех!
Благодаря на Мариана и на Велко за чудесното представяне!
Чест е за мен да съм малка част от Капитал и да присъствам тук с мечтата си!
Колкото до смешния коментар по-горе, "болест" може да се нарече незачитане на чуждото мнение, начин на живот и разбирания за света.
Всичко, с изключение на соевото мляко(има много фитоестрогени), ми харесва! Успех!
имаме и оризово ;)
И кокосово.
Много благодаря!
Успех и добър апетит :)
До коментар [#5] от "Аз съм Ваня":
Бадемовото е още по-готино. Даже комерсиалното бадемово мляко не го "облагородяват" с други витамини и минерали(като оризовото), защото в бадемите има достатъчно.
Евала! Идеята за сладкарницата е уникална и тези, които разбират, ще я оценят, всякакви злобни мнения са без значение. Успех!
Посетих сладкарницата. Оказа се за съжаление, че не е веган. Половината неща бяха с бял шоколад, приготвен със СУХО МЛЯКО. А сухото мляко нито е веган нито е здравословно. Това би било хубаво Ваня да обявява за да няма разочаровани клиенти като мен. Също липсваха най-здравословните десерти- суровите.
Бети веган,
десертите с бял шоколад са надписани, че съдържат такъв. Тези десерти са около 7-8% от менюто ни.
Сурови десерти имаме, но свършват бързо и няма как с две ръце да попълваме всички липси във витрината на момента.
Дори в момента има сурови бонбони, има едни бисквити с бял шоколад и всички останали (поне 20 сладкиша) са веган.
За разлика от теб, много хора се радват на това, което има и успеят да хапнат, преди да е свършило. Включително на сладкишите с бял шоколад, който според мен е по-добър от захарната глазура, която е 90% захар. Бяла.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход