Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Вкусът е относителен. Но относително по-често той е или добър, или лош. Кой и въз основа на какво решава това? Въпросът е стар като земята. През 1909 г. един възможен отговор дава Густав Пазаурек. "За да познаем добрия, първо трябва да елиминираме лошия вкус." С тези думи професор Пазаурек (1865 – 1935) - историк, писател, директор на Музея за изкуство и занаяти в Щутгарт открил "Кабинетът на лошия вкус". Наричал го и стаята за мъчения. Там до края на живота си събирал най-добрите екземпляри на безвкусица. Една част от тях може да видим в Möbel Museum във Виена в рамките на изложбата "Грозни неща. Енциклопедия на лошия вкус".

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
2 коментара
Умопомрачителни предмети.
Не знам, кой би дал пари за подобни кич-ове.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.