Частен случай

Нестандартният виенски ресторант Mezzanin 7 предлага private vintage dinner меню и усещане за дом

Преди една година Томас Губие, Волфганг Хафнер Шойер и Мартин Радъл посетили апартамент, в който била обявена разпродажба на старинни мебели. И тримата са любители колекционери на антики. Огледали не само предметите, но и апартамента, който се давал под наем. Няколко часа по-късно се очертала чудесна идея - да го наемат и да направят в него свой ресторант.

Така, без да искат, тримата се превръщат в част от една световна тенденция: познатата формула на ресторанта се променя във всякакви възможни - и по възможност нестандартни - посоки: временни, самонастаняващи се, в частни пространства, в офиси, или в пътуващи автобуси. И това е нещо, което се случва далеч не само във Виена.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    avgustina avatar :-|
    Avgustina

    Процедурата, казва господинът, не била сложна... Очевидно в Австрия е така. В България следва да се смени "статутът" - тежка и скъпа процедура, която на мен ми отне 9 месеца. Направих от помещение със статут на матазин кафе. Няма да влизам в подробности, но това е огромна тежест върху бизнеса. Сега ако искам, например, да направя здравословен магазин или да продавам платове, трябва отново да сменям статута. Много ми е интересно как ресторант в апартамент в жилищна кооперация може да си работи необезпокоявано от административни власти и съседи. Самата аз обичач да ходя на подобни места с домашна атмосхера, но от бизнес тледна точка "хоби" не означава още силен оборот и печалба. Доста хора се подлъгаха по една романтична представа за този бизнес, единици го направиха печеливше занимание.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал