Новите дрехи на виното
Световният кулинарен конгрес Madrid Fusion показа ядивни коктейли с вино и полифеноли на прах


Ивайло Харалампиев

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
В ядивните коктейли с вина, приготвени от един от най-известните испански готвачи и носител на три звезди Michelin - Давид Муньос, изненадващо е всичко – от съставките, прeз смеските до начина на приготвяне и поднасяне. Една от рецептите му е известното токайско унгарско вино с използваната във висшата кулинария сол Maldon и марокански подправки. Поднася се в лъжица, за да се концентрират всички усещания в устата, не в носа. Друг от коктейлите му се сипва в пипет или в мидена черупка, а виното е подправено с гранули от олио от гроздови семки.
Муньос, който ръководи своя ресторант DiverXo в Мадрид, представи своята иновация на кулинарния конгрес Madrid Fusion в началото на февруари в испанската столица. Това е една от най-големите международни срещи на готвачи, сомелиери и производители в областта на висшата кулинария.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Как така вино от лъжица? Дядо ме е учил, че вино се пие направо от кофата...
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход