Terra Incognita

Пазар на традиционни, но застрашени от изчезване български храни

   ©  Илюстрация „Постстудио“

Братята художници Сидер и Атила Седефчеви, които отглеждат изчезващата порода каракачански овце, Цветан Димитров и старата българска рецепта за зелено сирене от село Черни Вит, Дешка Кротева от Горно Драглище със своя сурово-сушения колбас "нафпавок", специалното козе сирене с трюфели на търновския готвач Станимир Радичев.

Това са само част от хората и продуктите, които ще дойдат наготово в София на 24 октомври. Всички те, но и още много други, полагат ежедневни усилия, за да се запази биоразнообразието, редките сортове животни и автентичните кулинарни традиции в страната. Поводът е първият пазар "Тера Мадре България", организиран от международното сдружението Slow Food, зародило се в Италия.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал