Delight: Dark Side

Падането на снега тази година съвпадна с появата на нова тъмна занаятчийска бира, подходяща точно за зимата. "Бял Щърк" представи новия си "стаут" с шоколад и чили. Лютите чушки са от фермата Chilli Hills от село Кокаляне, а новият играч на пазара е с пет вида малц, включително сортовете барли и шоколадов малц. Резултатът е стаут, изпълнен с вкус на ядки, шоколад и сладник със 7.3% алкохолно съдържание.

През последните девет месеца крафт привоварната пусна на пазара четири нови бири - съвсем различни от обичайните, но вдъхновени от българското и балканското наследство. "Бял Щърк" планират и лансирането на бира с български вишни през март, направена в колаборация със сръбската пивоварна Kabinet. Работи се и по няколко нови креативни издания на бири с български съставки, които да са адаптирани към българския вкус, а не са използвани преди.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове