Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Неща

17 юни 2016, 15:27, 6401 прочитания

Моята любима гръцка кухня

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

"Майка ми постоянно готвеше, смяташе, че ако човек не яде нещо на всеки двайсет минути, ще го сполети нещо ужасно. Като малка в Атина с нетърпение очаквах коледните празници, когато у дома се печаха традиционните коледни бисквити меломакарона.

Инфографика

© A Taste of Greece - Recipes, Cuisine & Culture by HRH Princess Tatiana & Diana Farr Louis

Увеличаване


Един от най-любимите ми спомени е носещата се от кухнята миризма на карамфил, мед, канела,портокал и бренди, казва родената в Гърция основателка на "Хъфингтън пост" Ариана Хъфингтън. Тя е сред над тридесет известни личности от цял свят, които споделят любимата си гръцка храна и свързаните със страната спомени в книгата A Taste of Greece-Recipes, Cuisine&Culture, издадена от teNeues (teneues.com, 25 евро).

Проектът е на живеещата в Атина принцеса Татяна и нюйоркчанката Даяна Фар Луис, която за първи път пристига в Гърция през 1963 г. Печалбите отиват за основаната в гръцката столица неправителствена организация Boroume ("Ние можем"), занимаваща се с намаляване разхищението на храна, като свързва "донори" с нуждаещи се от храна хора.


Публикувани са и самите рецепти на предложените ястия от гръцката кухня. Модният дизайнер Валентино се спира на мус от сирене по гръцки, а диригентът Зубин Мета предпочита мусака. Любимите гръцки ястия на бившия футболист Кристиан Карембьо са риба на грил и пилешко сувлаки.

© A Taste of Greece - Recipes, Cuisine & Culture by HRH Princess Tatiana & Diana Farr Louis, published by teNeues, € 24,50, www.teneues.com, www.boroume.gr www.tatianablatnik.com/


  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Моне за всеки ден Моне за всеки ден

Изложба преживяване в ново пространство за дигитални арт събития в Барселона ни потапя във вселената на Клод Моне

27 мар 2020, 1960 прочитания

Шоу по време на пандемия Шоу по време на пандемия

Как културата и шоубизнесът се променят насред постоянните трусове

27 мар 2020, 1985 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Неща" Затваряне
М-оммм-би

Музикантът Моби зарадва почитателите си с четири часа безплатна музика за медитация и нов вегански ресторант в Лос Анджелис

Още от Капитал
Банките: Истинският стрес тест

За банките предстоят трудни месеци, но секторът влиза в кризата с добри буфери от капитал и ликвидност

Съвети при борсова зараза

"Капитал" разговаря с мениджърите на няколко от най-големите управляващи дружества в България

Ваксината срещу COVID-19: В надпревара с вируса

Пандемията вероятно ще е достигнала своя пик и ще върви към овладяване, преди ваксината да е налице, но това не я прави непотребна

Проф. д-р Коста Костов: Колкото повече знаем за заразата, толкова по-добре ще се справим с нея

Ръководителят на Медицинския експертен съвет към Министерския съвет пред "Капитал"

Шоу по време на пандемия

Как културата и шоубизнесът се променят насред постоянните трусове

20 въпроса: Надежда Цекулова

Журналистката е в основата на сайт, който събира научни статии и ресурси на български за коронавируса

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10