Delight: Дървено студено
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Delight: Дървено студено

Delight: Дървено студено

2482 прочитания

WooWhiskey е аксесоар за уиски – дървени кубчета, които изстудяват напитката, без да я разреждат. Върви с всеки тип – независимо дали е скоч, бърбън, ирландско, японско или американско; дали е чисто или опушено."Тайната е в това, че кубчетата не променят вкуса на алкохола, а го обогатяват. Уискито си остава каквото е, но само след пет минути усещаш и автентичния аромат на европейски дъб – сякаш току-що си налял директно от бъчвата", казва Трифон Михайлов – създателят на дървените кубчета.

Много хора не използват лед за изстудяване, защото стопяването му разрежда напитката. Дървените кубчета се поставят във фризера, но не се изстудяват прекалено много. Все още тече кампания за набиране на средства – indiegogo.com/projects/woowhiskey за подпомагане на проекта.

Комплектът WooWhiskey върви с красива опаковка и струва 29 лв. Може да се поръча от Facebook: WooWhiskey.

WooWhiskey е аксесоар за уиски – дървени кубчета, които изстудяват напитката, без да я разреждат. Върви с всеки тип – независимо дали е скоч, бърбън, ирландско, японско или американско; дали е чисто или опушено."Тайната е в това, че кубчетата не променят вкуса на алкохола, а го обогатяват. Уискито си остава каквото е, но само след пет минути усещаш и автентичния аромат на европейски дъб – сякаш току-що си налял директно от бъчвата", казва Трифон Михайлов – създателят на дървените кубчета.

Много хора не използват лед за изстудяване, защото стопяването му разрежда напитката. Дървените кубчета се поставят във фризера, но не се изстудяват прекалено много. Все още тече кампания за набиране на средства – indiegogo.com/projects/woowhiskey за подпомагане на проекта.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
  • 1
    tucker_case avatar :-P
    tucker case

    да пиеш изстудено неразредено добро уиски е двойна грешка... първо изстудявайки го затваряте букета и второ анестезирайки вкусовите и обонятелните си рецептори със силния алкохол съвсем предотвратявате всяка възможност да усетите съзвездието от вкусове, ухания и аромати...
    пие се така: първо се вкусва капчица нийт, та да усетите колко силно ви щипе на езика... после тургате 4-5 капки дестилирана вода и пак пробвате... ако пак щипе - още неколко капки вода... доде спре да щипе... подир туй вече може да се насладите на останалото в чашата до последната капчица... :)


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK