Арт градовете: Лондон

Преди и след Brexit Лондон остава европейският център за изкуство

"Въведение в съвременното изкуство" е съвместна рубрика на галерия Sariev Contemporary и Light за най-новите тенденции в изкуството, за водещите арт градове и за значимите събития и артисти.

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


1 коментар
 • 1
  karen_walker avatar :-|
  karen_walker

  Наша Стефка отишла до Barbican и някоя галерия в Brick Lane, и вече раздава "експертно мнение" как Brexit (който, между другото, още не се е случил), нямал ама абсолютно никакъв ефект върху арт-центъра Лондон, и всичко било по мед и масло...

  Само че скъпа моя Стефке, не знам дали от много "интелектуалствуване" из Лондон, ти е останало време да прочетеш новините през последните две седмици, в които се съобщава че големите международни банки (които са основните спонсори и дарители за изкуство, не само в Лондон, а навсякъде), планират да започват да пренасочват голяма част от операциите си от Лондон към ЕС, още от първото тримесечие на следващата година.

  А пък да не говорим за грантовете от ЕС, от които изкуството във Великобритания е един от най-големите бенефициенти. Кой мислиш издържа Tracey Emin цял живот, преди да направи финансовия удар с "леглото"?

  Което означава, че съвсем скоро, всички "интелектуалци", галеристи, arty-farty -исти, и прочее лаици в Лондон, ще разберат че без парите на големия бизнес, не може да съществува нито едно изкуство, независимо къде се намира или колко възвишено е то.

  Айде, свършвам вече, защото закъснявам за едно биенале в едно арт-пространство (или кръчма, ако държим да сме "екзактни") в Ихтиман. Наздраве!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал