

Елена Калпакчиева

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
На мястото на пловдивския ресторант с традиционна кухня "Чучура", просъществувал повече от 35 години, вече се намира ново заведение, което стремглаво набира популярност - Smokini.
"През лятото го взехме под наем, като се наложи да бутнем изцяло вътрешната част, за да се разкрие един голям салон", казва Стоян Найденов, един от собствениците на новото заведение. Самият той е съосновател на компанията за технологични решения Touch Awesome, докато родителите му Атанас и Ваня Найденови от години са в ресторантьорския бранш.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
5 коментара
Не ми хареса името Smokini. Трябваше да е с две "к" - Smokkini за да е по-благозвучно, също както прави нашият съотечественик в чужбина, примерно "Иванофф".
Страхотен ресторант! Утре пак съм там.
"В момента е актуално предложението гъши дроб с карамелизиран сезонен плод, свежа мента и кокосови кубчета (15.90 лв. за 150 г)."
Да ви е сладко елитарското ресторантче с вдъхновена от френския ексцентризъм кухня.
Пасажа от Хемингуей надолу май е копи пасте?
Този текст защо не е обозначен като реклама? Някога тук имаше полезни ревюта, това със сигурност не такова
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.