Smokini

Нов ресторант с индустриален дизайн замени емблематичния за Пловдив "Чучура"

   ©  Елена Калпакчиева

На мястото на пловдивския ресторант с традиционна кухня "Чучура", просъществувал повече от 35 години, вече се намира ново заведение, което стремглаво набира популярност - Smokini.

"През лятото го взехме под наем, като се наложи да бутнем изцяло вътрешната част, за да се разкрие един голям салон", казва Стоян Найденов, един от собствениците на новото заведение. Самият той е съосновател на компанията за технологични решения Touch Awesome, докато родителите му Атанас и Ваня Найденови от години са в ресторантьорския бранш.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    zmuz avatar :-|
    zmuz
    • - 1
    • + 2

    Не ми хареса името Smokini. Трябваше да е с две "к" - Smokkini за да е по-благозвучно, също както прави нашият съотечественик в чужбина, примерно "Иванофф".

    Нередност?
  • 2
    axw1446154493478316 avatar :-|
    Hero Gojo
    • - 1

    Страхотен ресторант! Утре пак съм там.

    Нередност?
  • 3
    drilldo avatar :-|
    Георги Георгиев
    • + 5

    "В момента е актуално предложението гъши дроб с карамелизиран сезонен плод, свежа мента и кокосови кубчета (15.90 лв. за 150 г)."

    Да ви е сладко елитарското ресторантче с вдъхновена от френския ексцентризъм кухня.

    Нередност?
  • 4
    jordani avatar :-|
    jordani

    Пасажа от Хемингуей надолу май е копи пасте?

    Нередност?
  • 5
    penchobrecheti avatar :-|
    penchobrecheti

    Този текст защо не е обозначен като реклама? Някога тук имаше полезни ревюта, това със сигурност не такова

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал