Characters Live

Characters Live е международна платформа с български създатели, която има интересната цел да доближи писатели, сценаристи и режисьори с прототипи на героите им, и по-точно – разказаните от самите тях истории. На сайта всеки може да се регистрира и да отговори на поредица от въпроси, свързани с личността ви или потенциалните ви реакции към определени ситуации.

Зад идеята стои Алеко Желязков, режисьор, аниматор и сценарист, в чиято визитка за документалния филм за фрийрайд културата в страната "Следи" и сценарият Mirror, който му печели уъркшоп в студиото на Кевин Спейси в Лос Анджелис.

"През лятото на 2015 г. написах сценарий за късометражен филм - младо момиче попада в любовен многоъгълник. Гледните точки на мъжете около героинята постепенно трябваше да разплетат историята. Усетих се, че неволно съм превърнал героите си във функции, които действат и говорят с конкретна цел, зададена от мен.

Помислих си колко хубаво би било да има мрежа за развитие на литературни герои, в която писатели онлайн намират по дадени критерии реални хора, регистрирани в мрежата, и се вдъхновяват от разговорите си с тях. И тъй като нямаше такава, се наложи да я създам."

Засега потребителите са основно от България, Великобритания и САЩ, като популяризирането в чужбина е една от целите пред екипа. Платформата е още на няколко месеца, но Алеко е убеден, че тя ще бъде от полза на всички в креативния процес.

"Вярвам, че всяка личност крие в себе си удивителни нюанси и опит, които биха вдъхнали живот на интересен художествен герой. Убеден съм, че дори да си счетоводител в държавната администрация и да се считаш за най-скучния човек на света, след няколко отговора на нашите специално подбрани въпроси у теб ще се "отключат" врати към неподозирани кътчета на душата ти."

Може да разгледате и да се включите в платформата на www.characterslive.com


1 коментар

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал