Зеленчуци, който не яде

Пет здравословни менюта за училище

Анита Класанова е хранителен технолог и създател на десерти Roobar, "Курабийница", Kookie Cat и пространство за обяд "Столова" by Roobar. Поддръжник на здравословно и разнообразно хранене от 2006 г. насам, тя е и съосновател на първия био магазин в София.

Анита обожава сладко и намира "спасението" си в кухнята, където през 2012 г. сътворява първите си десерти, вдъхновена от своите две дъщери. Днес, тя им приготвя здравословна закуска и обяд за училище за 15 минути всяка сутрин.

Тя е избрана за една от 100-те успешни жени предприемачи в Европа от сп. The Hundert, член на Forbes Woman Society България и част от EY Entrepreneurial Winning Women Europe 2017. Организатор и водещ на кулинарни работилници "Направи си сам... с Анита", лектор в училища.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    rkb12537512 avatar :-|
    rkb12537512
    • - 1
    • + 7

    Стандартните вегано-хипстърски глупости. Не подлагайте децата си на подобни сектантски моди и извращения, не им налагайте своите нездрави маниакални идеи. Освен че е нездравословно, насилвайки ги ще ги отвратите и от самите зеленчуци като им ги предлагате в такъв нелеп вид и комбинация.
    Както мазните тестени закуски, така и "умните и красиви" модерни родители са еднакво опасни за най-малките. Затова държавата следва да върне храненето в столова за всички училища. С рецепти, изпитани във времето и подбрани от специалисти, а не от виртуални самоуки ентусиасти и маниаци. Само така, заедно с масовия спорт, ще имаме едно здраво поколение и здрава нация.

    Нередност?
  • 2
    creaturebg avatar :-|
    Creature
    • + 6

    Добра инициатива, но малко префърцунена. Защо не заменим чери доматите с хубави градински домати, авокадото с тиква, мюслите с овесени ядки, пестото от босилек с домашна лютеница... да акцентираме повече на регионални свежи продукти, на нашенски рецепти.. поне за нещата които имаме.

    Нередност?
  • 3
    ydj48537823 avatar :-|
    ydj48537823
    • - 1
    • + 4

    До коментар [#2] от "Creature":

    Защото "умните и красивите" считат тия продукти за "селски", а самите те страдат от селски комплекси. Та те и от българските си имена се срамуват. Вманиачени от западните моди, инстаграм, старбъкс и пр., а там лютеница нема. Това са болни хора, обсебени, жалко че промиват мозъците и на децата си. Ако толкова държат на чуждото, една руска каша от елда, сварена в млеко и овкусена с масло, мед и орехи щеше да е в пъти по-вкусна и полезна от рупането на мюсли, но нема да е политкоректно, ще им спрат грантовете ...

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал