Ново място: Фабрика Дъга 2
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал
Новият брой: Ало, Маджо

Ново място: Фабрика Дъга 2

Ново място: Фабрика Дъга 2

33436 прочитания

© Надежда Чипева


Това беше напълно очаквано. Преди три години "Фабрика Дъга" - хипстърското място за много добро кафе и лека храна, напипа една успешна формула, разви я и логично реши да я пренесе и на втори адрес. Официално това е "Шейново" 13 Б, но той е доста объркващ. "Фабрика Дъга" 2 се намира на улица "Сан Стефано", преди ъгъла с "Шейново", и вече щастливо съжителства с всеизвестното "Вкусното кебапче".

Фотограф: Надежда Чипева
Фотограф: Надежда Чипева

Формулата "Дъга" е бистро на самообслужване с българска, домашна, в голяма степен и "здравословна" кухня, приготвяна от предимно фермерски продукти. Бирата е крафт и българска, виното - също българско, кафето - Dabov.

Кухнята в новото заведение е значително по-голяма, което означава и по-смело разгръщане на менюто. Новото в него са четири допълнителни салати и пет сандвича, като хлябът им е от "Братя Хлебари".

В Trip Adviser "Дъгата" е известна като място за брънч. И в първата събота от живота си между 12 и 14 ч. хората бяха колкото вътре, толкова и на тротоара отвън.

Освен обичайните мекици, баници, пържени филийки, хубавата новина е специалното меню само за омлети. Ако се справи добре, "Фабрика Дъга" ще е първото място, отделило подобаващо внимание на яйчената класика. Обедното меню всеки ден включва едно вегетарианско, едно месно ястие и две супи.

След 16 ч. часа идва редът на сандвичите, салатите и сладкишите. Само за седмица се усети и различният ритъм на двете "Дъги": тази на "Веслец" е в работещ квартал с офиси и "учреждения", който след пет в голяма степен опустява. Тук е точно обратното. Много хора идват, прибирайки се от работа, след 18 часа, дори само за по едно питие.

ул. "Шейново" 13Б

работно време:
понеделник - петък: 8 до 22 ч.

събота: 10 до 22 ч.

неделя: 10 до 20 ч.

Това беше напълно очаквано. Преди три години "Фабрика Дъга" - хипстърското място за много добро кафе и лека храна, напипа една успешна формула, разви я и логично реши да я пренесе и на втори адрес. Официално това е "Шейново" 13 Б, но той е доста объркващ. "Фабрика Дъга" 2 се намира на улица "Сан Стефано", преди ъгъла с "Шейново", и вече щастливо съжителства с всеизвестното "Вкусното кебапче".

Фотограф: Надежда Чипева

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

9 коментара
  • 1
    zeratul avatar :-|
    zeratul

    Сори, че трябва да съм негативен, но няма нищо "здравословно" във Фабрика дъга. Няма да изброявам какви са точно продуктите, но всеки, който поне малко разбира вижда, че продуктите използвани за храната са меко казано не само нездравословни, а и най-евтините и скапани на пазара. Това обаче не пречи цените да са супер високи и на храната и на напитките. В същото време на самообслужване. Разликата между това място и МcDonald's е точно само интериора и това, че е модерно. Извинявам се хора, ама не ме впечатлявате, в квартала има много по-хубави места.

  • 2
    yee51519358 avatar :-|
    yee51519358


    Страхотно местенце. Перфектно кафе, посрещат те с усмивка, изпращат те като приятели. А мекичките на баба ги има и там.
    Едно малко кътче топлина в София.

  • 3
    vstoyanov avatar :-P
    vstoyanov

    До коментар [#1] от "zeratul":

    добре, не виждаш ли, че това е платена статия?
    така или иначе, всеки с акъл би отишъл някъде, където инвестират в качествени продукти, а не в рекламиране на някаква си кантина в национален седмичник.
    в смисъл от 5-те кинта за гнусната кифла 2 отиват за дизайна, 2.50 за рекламата и за 50 стотинки какво искаш :Д

  • 5
    sde44542246 avatar :-?
    sde44542246

    Имам удоволствието да опитам, много ресторанти в София, но това място е в горната част на моя списък! Храната е здравословна и невероятно вкусна. Тяхното меню се променя ежедневно. Кафето, което пих там вероятно е най-доброто, което някога съм опитвала, кафемашината им е висш пилотаж! Всички грижещи се за клиентите там са супер мили и смятам, че позитивизма, добрата атмосфера и отношението, което имат там е ключа към успеха им! Това място трябва да се усети.

  • 6
    nqb1424693539392102 avatar :-|
    Lusi Litova

    Най- доброто място в София. Уникално е! Дизайнът е впечатляващ. Храната, десертите и кафето са просто уникални! Вежлив и много усмихнат персонал. Атмосверата е чудесна! Горещо препоръчвам!

  • 7
    guguna2 avatar :-P
    guguna2


    До коментар [#4] от "
    uir27542198
    ": Пише се и се произнася “няма”, а не “нема” by the way

  • 9
    papoose avatar :-|
    Boris Radoslavov

    Тук май се разиграха някакви диалози между скрити/явни конкуренти.
    Както и да е.
    Не съм посещавал новото заведение, но първото заведение е интересно място, където може да се почувстваш, както се чувства човек в централната част на всяка една европейска столица.
    Определено е създадено с мисъл и ясна идея, а и хората, които работят там също подпомагат процеса.
    Успех и на новото място!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK