С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Неща

2 9 фев 2018, 11:24, 17782 прочитания

Нова услуга: Gastronomy.bg

Сайтът, който помага да готвим у дома, без да се занимаваме с досадно пазаруване

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Логистиката около домашната вечеря винаги е по-скоро стресов фактор, отколкото приятно и разтоварващо занимание след дълъг работен ден. След едно вдъхновяващо пътуване до Берлин Олга Ковган и Невена Маркова, чиито делови календари са доста плътно запълнени, решават да внесат лекота във всекидневието на заетите градски хора.

Сайтът gastronomy.bg е създаден, за да помага на всеки желаещ да се превърне в master chef в собствената си кухня, без да препуска с торби между няколко магазина или трескаво да търси най-подходящата рецепта за продуктите, с които разполага в хладилника, жертвайки удоволствието от готвенето и прекарването на приятно време със семейство и приятели.



В сайта са качени изпитани рецепти, от вас се иска само да изберете една от тях, да посочите броя порции, които възнамерявате да приготвите, и да поръчате. Всички необходими продукти в точното количество и с гарантирано качество пристигат с безплатна доставка на посочения от вас адрес в уречен ден (планирайте поръчката поне ден по-рано) и час. Остава само да разопаковате и да запретнете ръкави в кухнята. След почти месец работа на gastronomy.bg си заслужава да се отбележи, че почти половината поръчки са от мъже.

Предложените рецепти (всяка седмица се добавят три нови) са за месни, безмесни и рибни ястия. Рецептите са на шеф Дико Томчев (когото познаваме от ресторантите "Ателие", Uno и Chef’s). Всяка от рецептите минава през троен качествен контрол и оценка по критериите трудност + време за приготвяне. Първо готви Невена (опитният кулинар в компанията), след това Олга и накрая ястието се приготвя трети път - за снимка и публикуване в сайта.

Стремежът е рецептите да са сезонни, а продуктите за тях да са чисти и осигурени от гарантирани доставчици.



Освен всичко необходимо в кашона според броя порции, които сте избрали, може да добавите продукти от партньорите на gastronomy.bg - вино, посуда и кухненски аксесоари, кафе. Gastronomy.bg работи и с електрическите коли Spark за доставки, както и Gallery 2.0 като възможна физическа точка за доставяне на поръчките на онези, които предпочитат да ги получат там. Партньорската мрежа тепърва ще се разширява съобразно нуждите на потребителите.

Невена: Най-любимите ми рецепти са ми тези, за които получавам сериозна похвала от децата си, защото тяхната оценка винаги е много критична. Но дюнерите, бургерите и пицата няма как да не получат 10 от 10 всеки път.

Олга: Напоследък готвя все по-често и това е начинът ми да си почивам и да съм доволна в края на деня, независимо какво друго се е случило преди това. Всяко ново нещо, което ми се получи вкусно, е най-любимото, до следващото готвене. Все пак салтимбоката ми е личен фаворит – развързва езици, после питат за още.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Календар и домашно кино Календар и домашно кино

По-интересните събития от уикенда и седмицата

20 сеп 2019, 839 прочитания

Талантливият мистър Сант 2 Талантливият мистър Сант

Първа самостоятелна изложба за американския режисьор Гюс ван Сант

19 сеп 2019, 1350 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Неща" Затваряне
Книга: Паринуш Сании - "Бащата на другия"

Една от най-търсените книги в Иран - вече и на български

Константинос Милонас: Съкровищата на България са данъците и IT талантите

Изпълнителният директор на клъстера на Adecco Group за Гърция и България пред "Капитал"

Рециклиране за напреднали

Ъпсайклингът е креативност, съчетана с грижа за природата

Замлъкването на "Хоризонт"

Скандалът с опита за отстраняване на журналистката Силвия Великова оголи истината за медийната ситуация в България

Тайният живот на "затворените" сметища

Градските депа за боклуци, които на документи са закрити, се ползват незаконно, което освен до пожари може да доведе до санкции от ЕС

Кино: "Далеч от брега"

Обикновеният човек срещу статуквото в новия филм на Костадин Бонев

Рециклиране за напреднали

Ъпсайклингът е креативност, съчетана с грижа за природата