Нова услуга: Gastronomy.bg
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Нова услуга: Gastronomy.bg

Олга Ковган и Невена Маркова

Нова услуга: Gastronomy.bg

Сайтът, който помага да готвим у дома, без да се занимаваме с досадно пазаруване

19439 прочитания

Олга Ковган и Невена Маркова

© Цветелина Белутова


Логистиката около домашната вечеря винаги е по-скоро стресов фактор, отколкото приятно и разтоварващо занимание след дълъг работен ден. След едно вдъхновяващо пътуване до Берлин Олга Ковган и Невена Маркова, чиито делови календари са доста плътно запълнени, решават да внесат лекота във всекидневието на заетите градски хора.

Сайтът gastronomy.bg е създаден, за да помага на всеки желаещ да се превърне в master chef в собствената си кухня, без да препуска с торби между няколко магазина или трескаво да търси най-подходящата рецепта за продуктите, с които разполага в хладилника, жертвайки удоволствието от готвенето и прекарването на приятно време със семейство и приятели.

В сайта са качени изпитани рецепти, от вас се иска само да изберете една от тях, да посочите броя порции, които възнамерявате да приготвите, и да поръчате. Всички необходими продукти в точното количество и с гарантирано качество пристигат с безплатна доставка на посочения от вас адрес в уречен ден (планирайте поръчката поне ден по-рано) и час. Остава само да разопаковате и да запретнете ръкави в кухнята. След почти месец работа на gastronomy.bg си заслужава да се отбележи, че почти половината поръчки са от мъже.

Предложените рецепти (всяка седмица се добавят три нови) са за месни, безмесни и рибни ястия. Рецептите са на шеф Дико Томчев (когото познаваме от ресторантите "Ателие", Uno и Chef’s). Всяка от рецептите минава през троен качествен контрол и оценка по критериите трудност + време за приготвяне. Първо готви Невена (опитният кулинар в компанията), след това Олга и накрая ястието се приготвя трети път - за снимка и публикуване в сайта.

Стремежът е рецептите да са сезонни, а продуктите за тях да са чисти и осигурени от гарантирани доставчици.

Освен всичко необходимо в кашона според броя порции, които сте избрали, може да добавите продукти от партньорите на gastronomy.bg - вино, посуда и кухненски аксесоари, кафе. Gastronomy.bg работи и с електрическите коли Spark за доставки, както и Gallery 2.0 като възможна физическа точка за доставяне на поръчките на онези, които предпочитат да ги получат там. Партньорската мрежа тепърва ще се разширява съобразно нуждите на потребителите.

Невена: Най-любимите ми рецепти са ми тези, за които получавам сериозна похвала от децата си, защото тяхната оценка винаги е много критична. Но дюнерите, бургерите и пицата няма как да не получат 10 от 10 всеки път.

Олга: Напоследък готвя все по-често и това е начинът ми да си почивам и да съм доволна в края на деня, независимо какво друго се е случило преди това. Всяко ново нещо, което ми се получи вкусно, е най-любимото, до следващото готвене. Все пак салтимбоката ми е личен фаворит – развързва езици, после питат за още.

Логистиката около домашната вечеря винаги е по-скоро стресов фактор, отколкото приятно и разтоварващо занимание след дълъг работен ден. След едно вдъхновяващо пътуване до Берлин Олга Ковган и Невена Маркова, чиито делови календари са доста плътно запълнени, решават да внесат лекота във всекидневието на заетите градски хора.

Сайтът gastronomy.bg е създаден, за да помага на всеки желаещ да се превърне в master chef в собствената си кухня, без да препуска с торби между няколко магазина или трескаво да търси най-подходящата рецепта за продуктите, с които разполага в хладилника, жертвайки удоволствието от готвенето и прекарването на приятно време със семейство и приятели.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

2 коментара
  • 1
    yxw52311939 avatar :-P
    superix

    След едно вдъхновяващо пътуване до Берлин Олга Ковган и Невена Маркова, чиито делови календари са доста плътно запълнени, решават да внесат лекота във всекидневието СИ на заети градски хора. Така се роди идеята да копират plated. com

  • 2
    mangelov avatar :-|
    mangelov

    Е, не е лошо работещи неща да се развиват за нашия пазар. ;)
    Но порция "Салата табуле с цитрусов дресинг" или купичка леща да ми струва 6 лева ...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK