Киндер сюрприз

Няколко идеи, които ще изненадат децата за Коледа

Децата днес като че ли имат всичко и толкова бързо губят интерес към вещите си, че изборът на хубав подарък става все по-голямо изпитание. Ето няколко оригинални идеи, които със сигурност ще изненадат детето и ще ни върнат радостта от това да подарим нещо наистина специално.

Главен герой

Има начин да направим децата част от едно приключение, в което те самите са главни герои, като в същото време разпалим интереса им към четенето.

Book4u.bg е един от сайтовете, където може да поръчате персонализирана история за вашето дете. Цените са различни в зависимост от избрания формат (от книжки за оцветяване до такива с твърди корици).

Подобна е идеята и на Зорница Делчева, която от няколко години пише книжки за своя четиригодишен син Дани. Оказва се, че той с удоволствие слуша истории за себе си, своите приятели и любими герои. Постепенно тя започва да измисля книги за подарък на децата на свои близки и приятели. Повече детайли има на нейната страница "Книжките на Дани".

Ако разполагате с време, търпение и въображение може и сами да "издадете" книжка за своето дете. Платформи като wonderbly.com, storyjumper.com, culturestreet.com, mystorybook.com са безплатни за ползване, освен това дават възможност да купите книжката в електронен или печатен формат.

Като две-три капки вода

Повечето деца са разочаровани, когато в пакета под елхата намерят дреха вместо нещо вълнуващо, например играчка. Но има ситуация, в която дрехите могат да са по-интересни дори от карнавален костюм - когато са като на мама, татко или на по-големите братя и сестри. Идеален начин да освежим Коледата, както и гардероба на децата е, като подарим синхронизирани тоалети за цялото семейство. Особено около празниците различни онлайн магазини предлагат костюми, блузи и пижами с коледни елементи, които биха донесли още повече настроение вкъщи. Може да намерите богат избор в familysta.com, jnsecret.com, cutefriends.bg и etsy.com.

Фотоподарък

Естествено картинките върху вещите на нашите деца за тях са много по-важни, отколкото качеството и функционалността. Училищни принадлежности - чанта, несесери, тетрадки; спално бельо, дрехи почти всичко може да бъде персонализирано и украсено по избор с помощта на някой от многобройните сайтове за фотоподаръци.

shutterfly.com

Незабравимо пътешествие

Пътуване до най-щастливото място на света, "Дисниленд", би било подарък за цялото семейство.

"Евродисни", Париж, блести празнично още от края на ноември, а освен обичайните атракции по Коледа предлага тематични спектакли, прожекции на "Леденото кралство 2" (парк "Уорнър"), светлинно шоу, парад на любими герои.

За да направите пътуването си още по-магическо, може да отседнете директно в "Дисниленд хотел" и да се възползвате от шанса да закусвате с приказните герои, както и да влезете в парка един час преди да е отворен за посетители.

disneylandparis.com

Още от Капитал