Яж, снимай и споделяй

Изложбата Feast For The Eyes в Лондон проследява историята на фотографията на храна

Композирайте кадъра, снимайте с естествена светлина, завъртете чинията в търсене на по-добър ъгъл, са няколко от най-често срещаните в интернет професионални препоръки за по-добри снимки на храна. "С навлизането на социалните мрежи интересът към снимането и споделянето на храната става напълно повсеместен. Включително като част от самия ритуал при хранене, дотолкова, че голяма част от ресторантите вече имат предвид и времето за снимане на ястията", казва Дениз Улф от посветената на фотографията фондация Aperture, организатор на изложбата Feast For The Eyes – The Story of Food in Photography в The Photographers' Gallery в Лондон до 9 февруари 2020.

Изложбата със 140 творби на фотографи като Ман Рей, Мартин Пар, Нан Голдин, Синди Шермън, Стивън Шор проследява богатата история на фокусираната върху храната фотография. Чрез примери от художествената, научна, рекламна, модна фотография, включително и фотожурналистиката, изложбата изследва развитието на този жанр успоредно със съответния социален и политически контекст.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар