Гордост без предразсъдъци

В несигурни условия Sofia Pride и други световни ЛГТБ събития продължават онлайн

"София прайд" през 2019 г.
"София прайд" през 2019 г.    ©  Велко Ангелов
"София прайд" през 2019 г.
"София прайд" през 2019 г.    ©  Велко Ангелов

КSofia Pride стана част от множеството фестивали и шествия, които бяха отменени на фона на пандемията, но годишното събитие в подкрепа на ЛГТБ правата продължава виртуално. Събитието, което се провежда всяка година от 2008 г. насам, се организира от фондациите GLAS, "Билитис", Младежка ЛГБТ организация "Действие", както и Българският хелзинкски комитет.

На 13 юни, денят, в който прайдът трябваше да тръгне по традиция от Паметника на съветската армия, ще има онлайн концерт, предаван на живо от Facebook канала на събитието.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


7 коментара
 • 2
  exenxe avatar :-|
  Emanuil Exen

  Тъжно е, че нашият прайд няма да се проведе на живо по-късно през годината, но се радвам, че все пак има начин да се организира някаква форма на събитие.

 • Нахален!

  Жалки, страдащи от липса на внимание, подобия на хора! Децата ви ще ви мразят, че ги влачите по прайдове!

 • 5
  qvd50491823 avatar :-|
  Костадин Иванов

  Гордостта трябва да има причина.

 • 6
  syn06666254 avatar :-|
  syn06666254

  Няма да ми е комфортно да обясня на детето си, защо двама батковци се държат за ръце или защо двете какчики се целуват, но в крайна сметка всеки има право да бъде щастлив такъв какъвто е и аз лично нямам нищо против тези хора. Смятам, че от една страна ние трябва да сме по-толерантни, а от друга те трябва да проявяват разбиране предвид нагласите на българина и просто трябва да бъдат една идея "по-прибрани" в действията си на публични места...

 • 7
  dfo1428934627397709 avatar :-|
  Людмил Трифонов

  От медицинска гледна точка загубата на нормална сексуална ориентация е патологичен вариант на психопатиите от шизофренния кръг. Заболяването е инфекциозно и причинителят е инфекциозен белтък с рамери около 45 nm. Основната доза инфекция се получава от майката в момента на раждането, а след това при контакти със заразоностели по битов път. Напълно излечимо е с евтина и безвредна медикаментозна терапия, но саногенезиса е твърде продължителен.

  Инфекцията причинява разстройство на хормоналната регулация и предизвиква смущения в мозъчния център на сексуалните изживявания.

  При контакти с по-възрастни психопати, младите пациенти биват обучавани в навици и вкусове към сексуални перверзии, които с годините стават все по-трудни за терапия и изискват допълнителни сугестивни въздействия от експерти.

  Всички психични заболявания се използват от политически среди за лесно манипулиране на пациентите поради патологична неуравновесеност на психиката, дължаща се на заболяването. Болните не могат да се ориентират в състоянието си, тъй като това става чрез мозъка, който в случая е патологично засегнат.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал