Храна за размисъл

Изложба проследява промените в отношението към храната и храненето в София от Освобождението до 40-те години на ХХ век

Човек е това, с което се храни, казва германският философ и антрополог Лудвиг Фойербах. Храненето има социални, политически, икономически и културни измерения, които Регионалният исторически музей в София решава да изследва с новооткритата изложба, посветена на храненето в София и Софийско. Тя обхваща периода от Освобождението до 40-те години на ХХ век и показва постепенната промяна в начина на хранене на столичани.

Изложбата успява да ни пренесе в този времеви отрязък през подбраните разкази на съвременници, пътешественици и изследователи, както и с помощта на артефактите, реконструиращи атмосферата на отделните микросветове, организирани около храненето.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал