Бунтът в мен

В новата си изложба Даниела Костова изследва връзките между кризите на настоящето и бъдещето, детството и зрелостта, живота в България и САЩ

Новата изложба на съвременната художничка Даниела Костова "Бури, парк, принцеси с ролки" е връщане към ежедневните безпокойства след няколко амбициозни изяви. Най-мащабният й реализиран проект досега е по покана на Виенското застрахователно дружество, което през 2019 г. покри външната фасада на историческата сграда "Рингтурм" във Виена, където е седалището на концерна, с нейна работа - инсталацията "Мечти на бъдещето", разположена върху 4000 кв.м.

Как се справяме и свикваме с ограниченията и тревожността на децата в трудната за ориентиране нова реалност са сред основните теми в експозицията, която съдържа работи, създадени между февруари 2020 и 2021 г. Изложбата е и интересна среща между художник и куратор - Даниела Костова живее в Ню Йорк, а Илина Коралова в Лайпциг. Двете обединяват усилия в преобразяването на галерия "Структура" две седмици преди премиерата.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Do Look Up

Do Look Up