Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

Осло

Гледаме Рут Уилсън в "Аферата" - сериал, който й носи "Златен глобус", а сега ще я видим и в главната роля в "Осло" заедно с номинирания за награда "Еми" Андрю Скот ("Шерлок", Fleabag). Интригуващата драматична филмова продукция на HBO е адаптация на отличената с награда "Тони" едноименна пиеса по действителни събития. Филмът разказва за тайни неофициални преговори между заклети врагове, неочаквани приятелства и дискретни героични дела. Благодарение на норвежка двойка и малка, но непоколебима група от израелци и палестинци през 1993 г. са подписани Договорите от Осло. Режисьор е Бартлет Шер, а сред продуцентите е Стивън Спилбърг.

Премиера в HBO GO, 30 май

Призракът на Минерва

Документален едночасов филм за една от най-големите мистерии в историята на френския военноморски флот - изчезването на подводницата La Minerve. Това се случва на 28 януари 1968 г. във водите на Средиземно море и въпреки обширното търсене, организирано от френския флот, плавателният съд и 52-членният екипаж така и не са открити. През лятото на 2019 г., повече от половин век по-късно, издирването се възобновява

Премиера, National Geographics, 29 май, 22:00 ч.

High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America

Вдъхновена от едноименната книга на Джесика Б. Харис, тази документална поредица проследява готвача Стивън Сатърфийлд и неговото кулинарно пътешествие из САЩ, което има за цел да илюстрира влиянието на афроамериканските история и кухня върху днешната американска храна.

Премиера, Netflix

The Kominsky Method,Season 3

Tрети и последен сезон на забавния сериал, в който Майкъл Дъглас е застаряващият бивш актьор Санди Комински, а Алън Аркин е неговият агент и приятел Норман Нюлендър. Създател на сериала е Чък Лори ("Двама мъже и половина, "Теорията за големия взрив").

Премиера, Netflix

Още от Капитал