Ново място: ресторант Da Nino

Ново място: ресторант Da Nino

Само на минути от "Витоша" 4, сега Da Nino отваря и на пл. "Славейков"

Марина Караконова
4710 прочитания

© Цветелина Белутова


Много добро включване на Da Nino с втората разширена версия на пицарията. Преди време бяхме писали за Da Nino като за едно от топ местата в София за "пица на парче". Да припомним: Da Nino съществува от 2018 г., майсторът е египтянинът Набил Фарук, учил и работил в Италия, и затова познат за всички като Нино. Предлага пица "на тава", или pizza in tеglia, която освен с доброто тесто ни спечели и с разнообразието на пълнежите.

Само на минути от "Витоша" 4, сега Da Nino 2 отваря на пл. "Славейков".

Тук имаме два варианта: вдясно е откритата витрина, от която отново се предлага pizza taglia за вкъщи или на крак. Тестото и пълнежите се запазват, разнообразието - също.

Вляво е ресторантът. И той ще е място, запазено за пицата Pinsa Romana. Доколкото ми е известно, в София ще се предлага за първи път. Pinsa-та идва от pinsere, което означава натискане и разстилане на тестото с ръка. И все пак Pinsa Romana е преди всичко резултат от страхотния маркетинг на компанията за брашна Di Marco. През 2001 г. те създават брашното, което е смес от пшеница, соя, ориз плюс квас, съчетават го с техниката pinsere, и така изобретяват нов стил пица, която, разбира се, може да се прави само с тяхното брашно. Грубо казано, тестото ѝ много се доближава до фокачата. Резултатът е сравнението на pinsa-та с облаче: тънко и хрупкаво тесто отвън, и много меко и леко отвътре.

Обичайно тази пица се предлага не в кръгла, а в обла форма, върху дъска. Така се поднася и в Da Nino. Изборът е от 20 варианта на пълнежа, като всеки ден ще има една нова "на деня". Доматеният сос е възможно най-добрият: от доматите Сан Марцано.

За по-завършени обяд или вечеря има няколко салати и десерти.

В началото на годината няколко агенции за изследване на консуматорските нагласи засякоха, освен огромното покачване на търсенето на пица, най-вече заради пандемията, също и засилен интерес към пиците на сантиметър или на тегло, с различни техники на тестото (включително pinsa) и необичайни пълнежи и съчетания, като севиче-пица. Da Nino се вписва във втората тенденция. Не предвижда пица със севиче, но е много любопитно дали ще се намери някой, който да се впусне в тази авантюра?

"Раковски" 116 А.

понеделник - неделя от 11 до 23 ч.

Много добро включване на Da Nino с втората разширена версия на пицарията. Преди време бяхме писали за Da Nino като за едно от топ местата в София за "пица на парче". Да припомним: Da Nino съществува от 2018 г., майсторът е египтянинът Набил Фарук, учил и работил в Италия, и затова познат за всички като Нино. Предлага пица "на тава", или pizza in tеglia, която освен с доброто тесто ни спечели и с разнообразието на пълнежите.

Само на минути от "Витоша" 4, сега Da Nino 2 отваря на пл. "Славейков".


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Едни българки

Едни българки