Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите

Pray Away

Конверсионната терапия е противоречива практика, прилагана основно в САЩ, чиято цел е да излекува хомосексуалността посредством насилствени методи като електрошоковата терапия и физическия и психическия тормоз. За оцелелите от нея, лидерите на движението pray the gay away, за онези, които са я разработвали и по-късно са се отказали от собствената си работа, разказва документалният филм на Райън Мърфи и Джейсън Блум.

Премиера, Netflix, 3 август

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami

През 2006 г. Били Корбен създава документалния филм Cocaine Cowboys, изследващ възхода на кокаина и произтичащата от него престъпна вълна в Маями през 70-те и 80-те години на миналия век. Сега режисьорът се завръща към същата тема в нова поредица от шест части с фокус върху двойката кубински изгнаници Аугусто "Вили" Сокол и Салвадор "Сал" Маглута, за които се твърди, че са внесли над 75 тона кокаин в Америка

през 80-те години.

Премиера, Netflix, 4 август

Обама - в търсене на по-съвършен съюз

Документален филм в три части проследява президента Барак Обама, поел на лично и политическо пътуване, докато страната се бори със своята расова история. Преплитайки разговори с колеги, приятели и критици, негови речи и интервюта, поредицата започва с детството на Обама и ни превежда през перспективата му като син на бяла майка от Канзас и африкански баща, неговата духовна формация от поколение цветнокожи лидери и неговите надежди за по-приобщаваща Америка.

Премиера, HBO GO, 4 август

Cooking with Paris

Парис Хилтън вади сребърните лъжици и кадифените ръкавици, за да ни покаже как се готви. Е, не точно. Базирана на едноименното готварско предаване на звездата в YouTube, поредицата съдържа шест епизода, в които гостуват други знаменитости, опитващи се в рецептите на Хилтън.

Премиера, Netflix, 4 август

The Pursuit of Love

Минисериал от 3 епизода по едноименния роман на Нанси Милфорд от 1945 г., в центъра на който са две братовчедки (Лили Джеймс и Емили Бийчъм), ориентиращи се в живота си, фриволните човешки взаимоотношения и свободата. Сериалът е написан и режисиран от актрисата Емили Мортимър, с участието на Андрю Скот, Доминик Уест, Асад Буаб и др.

По Amazon Prime.

Още от Капитал