Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Една от особено привлекателните черти на пловдивския квартал "Капана" е, че посетителите му могат да задоволят всички свои кулинарно-хедонистични нужди почти без усилия - кафе, брънч, обяд, крафт бира, вино, вечеря или коктейли, всичко е буквално на крачки едно от друго. Но винаги има място за още, та ето го и него: ресторант "Съборна 23".
Намира се в красивата къща на същия адрес, на ръба на квартала, и допълва локалния кулинарен пейзаж в малко по-горния сегмент - онзи, в който менюто е късо, ястията се съчетават с коктейли, виното е охладено до точната температура, а обслужването - навременно. В никакъв случай обаче не става дума за дискомфортна ексклузивност, напротив - обстановката е модерно семпла, сервитьорите са свежи и усмихнати, а порциите (и цените) са по-скоро със стандартен, а не "гурме" размер. Вкусовете в ресторанта са с балкански и BBQ аромат - българска, сръбска, гръцка, турска, албанска кухня, но не в традиционен, а в модерен вариант - като тартар от печен патладжан с овче сирене, "пуканки" от скариди със срирача сос, агнешки шашлик, рибен дюнер и баклава чийзкейк.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.