Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
По форма прилича на миниатюрна готварска шапка. Конусовидно и плисирано, но с цвят на кестен. Става дума за canelé, малката сладчица, която е и един от символите на Бордо.
В този район се произвежда вино от памтивека. Една от процедурите при него е избистрянето му, за което се използвали белтъци. Така жълтъците се натрупвали, и монахините в манастирите се заели да търсят начин да ги оползотворят. Ромът и ванилията се добавили по-късно, когато започнали да пристигат в пристанищата. Между другото същата история се разказва и за португалските пастейш де ната и поуката е, че правенето на виното е полза и благо.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
7 коментара
Всичко, което опитах много ми хареса - кроасаните, канлетата и хлябът.
Много добро място, силно препоръчвам! Опитайте и квадратните кроасани! :)
Страхотно е! Имат и квадратни кроасани с крем :)
Може ли да ми дадете координати на заведението - сайт, телефон или фейсбук страница?
До коментар [#4] от "Maksim Valentinov":
ул. Екзарх Йосиф 69, [email protected], https://www.instagram.com/and.bread/
До коментар [#3] от "Teo":
Това ли критерият за добри кроасани, да са квадратни?
Много добър хляб, но локацията на хлебарницата е безумна.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.