Домашно кино: фантастичен сериал и други премиери

Гледаме Бенедикт Къмбърбач в The Power of the Dog - екранизацията по едноименния роман на Томас Севидж от 1967 г.

The Power of the Dog

Филм на Джейн Кемпиън - първата режисьорка, удостоена със "Златна палма" на кинофестивала в Кан през 1993 г. за "Пианото". Екранизация по едноименния роман на Томас Севидж от 1967 г. бележи завръщането й към игралното кино за първи път от 2009 г. В главната роля е Бенедикт Къмбърбач, а действието във филма се развива през 1925 г. Братята Бърбанк са заможни собственици на ранчо в Монтана. В местната кръчма те срещат вдовица и нейния син. Единият брат, Фил, започва да се държи жестоко с тях, но другият - Джордж, утешава жената, а впоследствие решава да се ожени за нея

Премиера, Netflix, 1 декември

Cowboy Bebop

Сериал-римейк на едно от най-известните и обичани анимета от 90-те. Трима ловци на глави преследват престъпници из цялата Слънчева система и се опитват да избягат от миналото си. Те са Спайк Спийгъл (Джон Чо), Фей Валънтайн (Даниела Пинеда) и Джет Блек (Мустафа Шакир). Космически уестърн с комиксови похвати, с нео-ноар, бойни изкуства и уау ефекти.

Премиера, Netflix

Стражата

Фантастичен сериал, вдъхновен от герои от страниците на известните романи на сър Тери Пратчет от поредицата "Светът на диска". Историята изправя бойна група от тролове, върколаци, магьосници и други невероятни герои срещу зъл заговор за възкресяването на велик дракон, което би довело до унищожаването на живота, какъвто го познаваме. Главен сценарист и изпълнителен продуцент е Саймън Алън, а актьорският състав включва Ричард Дормър от "Игра на тронове" като капитан Сам Ваймс, Лара Роси ("Престъпления без граници", Анджела Блек, "Може и да те съсипя", Cheat).

Премиера, всички епизоди са налични в HBO GO