🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Ново място: Pura Vita

Белгийската пекарна, в която се правят може би най-добрите кроасани в София

   ©  Цветелина Белутова

Аалст е град в Белгия, на двадесетина километра от Брюксел. Притежава типичната фламандска архитектура, бира и чар, но най-често е подминаван заради Гент или Брюж. И още по-добре, че се е отървал от туристическата напаст.

През 1905 г. човек на име Йозеф отворил там своята La pâtisserie parisienne, която веднага се превърнала в една от любимите пекарни на града. Традицията и бизнесът му продължават и синът, и внукът му Хенрик. И сега, след повече от век, Хенрик и неговият син Бруно вече не са в Аалст, а в София, но правят същото като прадядото Йозеф - хлябове и печива.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар