Ново място: Pura Vita
Белгийската пекарна, в която се правят може би най-добрите кроасани в София
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Аалст е град в Белгия, на двадесетина километра от Брюксел. Притежава типичната фламандска архитектура, бира и чар, но най-често е подминаван заради Гент или Брюж. И още по-добре, че се е отървал от туристическата напаст.
През 1905 г. човек на име Йозеф отворил там своята La pâtisserie parisienne, която веднага се превърнала в една от любимите пекарни на града. Традицията и бизнесът му продължават и синът, и внукът му Хенрик. И сега, след повече от век, Хенрик и неговият син Бруно вече не са в Аалст, а в София, но правят същото като прадядото Йозеф - хлябове и печива.

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.