Ново място: Pura Vita

Белгийската пекарна, в която се правят може би най-добрите кроасани в София

   ©  Цветелина Белутова

Аалст е град в Белгия, на двадесетина километра от Брюксел. Притежава типичната фламандска архитектура, бира и чар, но най-често е подминаван заради Гент или Брюж. И още по-добре, че се е отървал от туристическата напаст.

През 1905 г. човек на име Йозеф отворил там своята La pâtisserie parisienne, която веднага се превърнала в една от любимите пекарни на града. Традицията и бизнесът му продължават и синът, и внукът му Хенрик. И сега, след повече от век, Хенрик и неговият син Бруно вече не са в Аалст, а в София, но правят същото като прадядото Йозеф - хлябове и печива.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар