Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Италия винаги е добър избор за интересна разходка и хубава храна. В нашия случай - и за да ознаменуваме свалянето на маските и (уж) края на пандемията.
Дестинацията е Пулия - югоизточният регион, който заема "тока на ботуша" на картата на страната. А планът е да видим максимума за четири дни. Въоръжени само с малки раници (40/30/20) и ваканционно настроение.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
По отношение на пастата в Бари, горещо препоръчвам Spaghetti all'assassina!!!
Рецептата е с интересна история и сравнително нова (от средата на 20-ти век), но не прилича на нищо, което сте опитвали. Аз лично я приготвям вкъщи поне веднъж месечно, а и с добавка от Страчатела (намира се вече в Метро) и рукола е феноменална.
В някои ресторанти дори я няма в менюто, но местните я знаят и си я поръчват.
Техниката на приготвяне за разлика от традиционната паста е тази на ризотото с постепенно добавяне на вода. Резултатът е ММММММНЯМ!!!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.