Новият брой:
Какво се случва в държавата

Пътеводител в света на берлинския дюнер

Създателят на популярния кулинарен блог Berlin Food Stories класира най-добрите дюнерджийници в Берлин

Младият Невзат Салим, смятан за един от бащите на дюнера, приготвя дюнер по време на уличен фестивал в град Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг, през 1969 г. На преден план е бащата на Салим, който реже месото от шиша
Младият Невзат Салим, смятан за един от бащите на дюнера, приготвя дюнер по време на уличен фестивал в град Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг, през 1969 г. На преден план е бащата на Салим, който реже месото от шиша
Младият Невзат Салим, смятан за един от бащите на дюнера, приготвя дюнер по време на уличен фестивал в град Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг, през 1969 г. На преден план е бащата на Салим, който реже месото от шиша
Младият Невзат Салим, смятан за един от бащите на дюнера, приготвя дюнер по време на уличен фестивал в град Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг, през 1969 г. На преден план е бащата на Салим, който реже месото от шиша
Темата накратко
  • Дюнерът се е превърнал в символ на емигрантския успех и е част от кулинарната идентичност на Берлин.
  • В германската столица, откъдето тръгва неговата слава, има близо 1500 дюнерджийници.
  • Подценяването на определен вид етническа храна е индикатор за това как хората възприемат расовите и класовитe различия сред емигрантите.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар