🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Хляб, пасти и пица за народа

Най-влиятелният кулинарен конгрес в света Madrid Fusion разкри последните тенденции в хляба и сладкарството

Джорди Кабайеро (вляво) в изследователската лаборатория на компанията Cereal Europastry в Барселона.
Джорди Кабайеро (вляво) в изследователската лаборатория на компанията Cereal Europastry в Барселона.
Джорди Кабайеро (вляво) в изследователската лаборатория на компанията Cereal Europastry в Барселона.    ©  Cereal Europastry
Джорди Кабайеро (вляво) в изследователската лаборатория на компанията Cereal Europastry в Барселона.    ©  Cereal Europastry

"Дядо ми казваше, че да направиш хляб е лесно, да направиш хубав хляб е трудно, а да правиш хубав хляб всеки ден е изключително трудно", казва Джорди Кабайеро, потомствен хлебар и ръководител "Развитие и иновации" на специализираната в производство на хляб испанска компания Cereal Europastry. Неговата конференция "Какъв хляб ще ядем в бъдеще?" е част от последното, XX юбилейно издание на Madrid Fusion, най-влиятелния кулинарен конгрес в света с "предложения и тенденции, които се приготвят в кухните на пет континента", по думите на организаторите.

Най-бързият отговор на Джорди Кабайеро е, че "в един все по-прагматичен и забързан свят бъдещето е в на практика готовия хляб, който у дома да "съживим" на скара или във фурна, но не сами да си го месим". Юбилеят на Madrid Fusion се превърна в най-мащабното и рекордно посетено издание досега, включително и заради огромното желание за общуване на живо след две години глобална пандемия. Примерът с "хляба на бъдещето" илюстрира конкретното приложение на част от целите на кулинарната среща на върха, а именно да покаже гастрономическия авангард, да насърчи сближаването на световните кухни, да породи дебат и размисъл върху гастрономията и свързани с нея области, като енология, хранителна промишленост, технологични иновации, научни изследвания и нови бизнес модели.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар