Хляб, пасти и пица за народа
Най-влиятелният кулинарен конгрес в света Madrid Fusion разкри последните тенденции в хляба и сладкарството


Ивайло Харалампиев

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
"Дядо ми казваше, че да направиш хляб е лесно, да направиш хубав хляб е трудно, а да правиш хубав хляб всеки ден е изключително трудно", казва Джорди Кабайеро, потомствен хлебар и ръководител "Развитие и иновации" на специализираната в производство на хляб испанска компания Cereal Europastry. Неговата конференция "Какъв хляб ще ядем в бъдеще?" е част от последното, XX юбилейно издание на Madrid Fusion, най-влиятелния кулинарен конгрес в света с "предложения и тенденции, които се приготвят в кухните на пет континента", по думите на организаторите.
Най-бързият отговор на Джорди Кабайеро е, че "в един все по-прагматичен и забързан свят бъдещето е в на практика готовия хляб, който у дома да "съживим" на скара или във фурна, но не сами да си го месим". Юбилеят на Madrid Fusion се превърна в най-мащабното и рекордно посетено издание досега, включително и заради огромното желание за общуване на живо след две години глобална пандемия. Примерът с "хляба на бъдещето" илюстрира конкретното приложение на част от целите на кулинарната среща на върха, а именно да покаже гастрономическия авангард, да насърчи сближаването на световните кухни, да породи дебат и размисъл върху гастрономията и свързани с нея области, като енология, хранителна промишленост, технологични иновации, научни изследвания и нови бизнес модели.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.