Ново място | Paradiso, или пица, каквато никога не сте опитвали
Креативни пици и добри аранчини в центъра на София
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Най-консумираната храна в света е пицата. Прехвърлила е границата на родната си Италия преди толкова време, че светът вече знае наизуст какво е Маргарита, Пеперони и Карбонара - целта е само да се постигне съвършенството им. Но има и други, за които това не е достатъчно. По един или друг начин стремежът им е да трансформират класиката. За тях разказва и поредицата на Netflix Chef's Table. В нея срещаме шестима души, които променят правилата на играта с пицата.
Крис Бианко заменя обичайните продукти с най-добрите, които има около себе си в Аризона - шамфъстък, розмарин и лук. За Габриеле Бончи пицата е средство да изразиш идея, дори и най-смелата, като да й добавиш петелски гребен и син картоф. Ан Ким намира топлата връзка между тестото и кимчито и това е корейската й следа върху пицата, Франко Пепе изобретява наново "най-елегантната от всички пици" - Маргарита, като "обърква" технологията с доматите и моцарелата. Не се спира дотук и изобретява conetto - пърженото конусче пица с разтопено сирене. Йоширо Имаи превежда пицата на езика на чайната церемония, а Сара Миник я превръща в цветна леха с билки и цветя.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
8 коментара
Да, сигурен съм, че пица със земна ябълка и с цвекло ще има голям успех.
Обслужването е под всякаква критика. Повече от 1 час чакане за пица. Възможно е заведението да открие ритъм, но препоръчвам да се изчака година-две.
След като прочетохме статията, отидохме на следващия ден, както и на по-следващия. Беше голяма изненада да пробваме не само най-добрите неаполитански пици, и то в София, но и да открием нов тип хрупкави пици, които никога досега не бяхме пробвали и които са феноменални. Особено тяхната Парадизо с цвекло и целина, която поръчахме 2 дни подред. Въпреки прилива от хора, получихме усмихнато и любезно отношение от персонала. Благодаря Марина! Следвам вашите съвети, които са винаги много полезни.
Здравейте, интересът създаден от старията привлече наплив на 3 пъти повече клиенти в събота 7 януари между 2 и 4 часа. Това е причината за създалото се чакане за клиентите ни. Поднасяме извиненията си. Организирали сме се, за да не се повтори. Очакваме ви!
Пиците наистина са оригинални и вкусни и очевидно се приготвят с качествени продукти. Обстановката е приятна и непретенциозна, въпреки че си личи че във всяко отношение е обърнато внимание на детайла.
Пиците са ок. Не са чудо, но в сравнение с боклуците на Виктория и Уго, са добри. Имайки предвид незнайно как наложилия се масов вкус в последните 30 години към пици с кечъп и майонеза, при всички случаи са стъпка в правилната посока.
Аз съм учила в Италия и съм много впечатлена от ресторанта. Пиците са наистина страхотни. Атмосцферата мен лично, доста ми хареса, защото не е като типичната италиаснка пицария. При мен обслужването беше отлично и персоналът беше много мил. За мен това е новото място в Софиа, което всички трябва да посетят!
Как си личи, че Mimi T. (регистрирала се вчера) е всъщност въпросната пицария. Така си правите антиреклама.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.