Някои го предпочитат натурално
Вината с минимална намеса са тренд в цял свят, скоро и у нас. Но какво представляват те и къде да ги опитаме?
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
- Баровете за натурални вина набират все по-голяма популярност.
- Тенденцията е свързана с грижа за здравето и природата.
- Натуралното винарство е нов жанр, за който тепърва ще бъдат въвеждани стандарти.
В ранния следобед малкият бар Glouglou в популярния квартал "Де Пейп" на Амстердам се пръска по шевовете. Посетителите, предимно младежи в 20-те си години, оживено бърборят с чаша вино в ръка. Но има нещо различно - това вино на вид напомня повече крафт бира или плодов сок. То е мътно, с наситени цветове, които варират от млечножълто през всички нюанси на оранжево до малиново- и тъмночервено. Направено е от биогрозде, без култивирани дрожди, без сулфити, без други добавки, без филтрация. С две думи - натурално вино.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
1 коментар
Демек домашно вино, ама хипстърско.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.