

Силвия Тулева

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Денят е 25 август, годината – 2002. Твърде стара за театър, твърде млада за деца и твърде огорчена за каквото и да било друго Джули Пауъл търси предизвикателство. И го намира в проекта Джули/Джулия (http://blogs.salon.com/0001399/2002/08/25.html). Рискувайки брака си, работата си и здравето на котката си, тя се впуска в едно умопобъркано начинание. 365 дни, 536 рецепти. Неочаквано експериментът става хит. Следва книга, а после се появява и филмът "Джули и Джулия". Скоро блоговете за храна се превръщат в хоби и дори успешен бизнес за хора от цял свят. Някои от тях са професионалисти с дългогодишен опит в кухнята, а други - просто аматьори, желаещи да споделят страстта си към добрата храна.
А какво става с Джули ли? Тя все още поддържа блог, макар и нередовно, а езикът й е все така цветущ - http://juliepowell.blogspot.com/ Представяме ви 5 от най-популярните блогове в световен мащаб и 5 български (все на дами), които по нищо не им отстъпват.Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
8 коментара
най-добрият бг блог за резепти е "нож и виличка"!
пропуснах и култовият блог за рецепти за таратор http://ovelikitaratore.blogspot.com/
Накъде без нож и виличка?
То хубава подборка, ама не на кулинарни, а на сладкарски блогове в частност. Добрите кулинарни блогове са други.
И Лоис сте пропуснали http://loisslokoski.blogspot.com/. Срамота.
Неприятно ми е да го кажа, но съм разочарована от излючително постния начин, по който е представена една иначе доста интересна и атрактивна световна блог-вълна. Може би самият формат с кратките визитки не е подходящ; може би щеше да е по-добре да съберете петима български кулинарни блогъри на следобедно кафе, за което всеки да приготви по нещо и да поговорите за блогването, яденето/ храненето, трудностите, мотивацията, веселите случки.
Сигурна съм, че на много читатели им липсват техните любимци (на мен лично Нож и виличка и Силвия Атипова), но проблемът е не толкова в подбора, колкото в представянето. Желая ви следващия път да се постараете повече. :-)
И още нещо - не е коректно да не уточнявате автора на заглавната снимка най-горе - нито тук, нито в печатното издание. Нали не е с автор Интернет :-)
В "нож и виличка" няма публикация от повече от 2 месеца. Човек може да се замисли дали все още е подържан.
Хайде сега, един Shutterstock сложихте! :-) icecream/
Исках да ви подскажа, че снимката е на Йоана Петрова, една от героините на този материал - http://www.kulinarno-joana.com/2009/05/strawberry-
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.