Шефът на храните

Испания

Испанският топ готвач Феран Адриа представи някои от бъдещите си планове, които смята да осъществи след затварянето на знаменития си ресторант El Bulli. Според кулинарния блог Eater.com eдин от тях е свързан със създаването на кулинарна версия на Wikipedia, наречена La Bullipedia. Сайтът, който ще бъде активен, през 2014 г. ще влезе в ролята на енциклопедия за гастрономията и модерна кухня. Безплатното му съдържание ще предлага изчерпателна виртуалната библиотека, която да служи като онлайн ресурс за всички неща, свързани с храните – тяхната история, подходящи техники за готвене и идеи за рецепти. Другото, по-скорошно намерение на Адриа, е да твори мексикански ресторант в Барселона заедно със своя по-малък брат – Алберт.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал